Перелік хвороб з показами для бджоловжалювання збільшується, – львівський лікар

11:01 26 липня 2017 р.

Апітерапевт Іван Пилипчук надає безкоштовні консультації тричі на тиждень: у понеділок, середу, п'ятницю з 11.00 до 12.00. Телефон: (032) 270-91-63.

Апітерапевт Іван Пилипчук надає безкоштовні консультації тричі на тиждень: у понеділок, середу, п'ятницю з 11.00 до 12.00. Телефон: (032) 270-91-63.

Хвороби, які раніше мали протипокази до лікування укусами бджіл, як показує багатолітня практика, нині ефективно лікує апітерапія. Про це повідомив львівський фізіотерапевт і апітерапевт з 40-річним досвідом Іван Пилипчук.

Польська творча група зняла документальний фільм про сучасну історію апітерапії у Львові. Головний герой картини - апітератевт з майже 40-річним стажем лікування пацієнтів бджоловжаленням Іван Пилипчук.
Відео: Відео: Sądecki Bartnik

- Наприклад, цукровий діабет був протипоказаний для лікування бджолами. Тож коли до мене в залізничну лікарню на сеанси бджоловжалювання приходили пацієнти з радикулітом, які були хворі ще й на цукровий діабет, вони це приховували, бо знали, що я за їхнє лікування з таким обтяжуючим діагнозом не візьмуся. Але після лікування радикуліту один з пацієнтів зізнався: «У мене цукор нормальний став». Після таких кількох повідомлень пацієнтів ми почали брати хворих з цукровим діабетом на лікування і воно показало дуже добрі результати. Я вилікував десятки людей з цукровим діабетом, осільки бджоли відновлюють функцію підшлункової залози, - розповідає апітерапевт.

Іван Пилипчук перелічує інші хвороби, з якими до нього зверталися пацієнти і яким вдалося допомогти.

- Бджолині укуси, які впорскують у шкіру хворого бджолину отруту (апітоксин), дуже добре лікують аритмії серця. В офіційній медицині при цій хворобі переважно використовують бета-блокатори. Але бджолина отрута є не лише альтернативним природним замінником цих фармакологічних препаратів, вона впливає на провідну систему серця, на нервову систему, на обмін речовин. Стенокардію, інфаркти також ефективно лікують бджоли, отрута яких впливає на розширення судин та ліпідний обмін,- каже Іван Пилипчук.

Натомість моду на "чищення судин" львівський апітерапевт вважає медичною маніпуляцією. "Як їх чистити – шваброю? Чи як коминярі чистять комини",- риторично іронізує лікар. "За допомогою бджолиної отрути можна відновити обмін речовин, а далі організм сам все відрегулює,- наголошує лікар.

- Глобальне питання сьогодні для всього світу – хвороби хребта. У 14-15 років діти вже мають проблему з міжхребцевими дисками. А коли бджоли жалять в біологічно активні місця поблизу пошкоджених захворюванням хребців, то виникає знеболюючий і протизапальний ефект, зменшується запалення нервових корінців. Завдяки апітоксину значно поліпшується мікроциркуляція у хворій ділянці, що сприяє  місцевому обміну речовин у тканинах і клітинах, швидкій регенерації міжхребцевих дисків. Зігріваюча дія бджолиної отрути знімає спазм м’язів хребта, повертає його рухливість, активізує приплив крові, - пояснює алгоритм дії бджолиного "шприца" і апітоксину Іван Пилипчук.

Лікування глаукоми (очного тиску) також, за словами Івана Пилипчука, дає фантастичні результати.
-  Моїм пацієнтам, чоловікові, було 85 років, жінці - 76 років.  У жінки після двох курсів були зафіксовані позитивні результати, у чоловіка - після трьох. Про це розповідають і самі хворі у документальному фільмі, який зняла відома у Європі польська фірма «Sądecki Bartnik», щщо майже 50 років професійно займається бджільництвом.

"Найважливішою властивістю бджолиної "отрути" є її здатність виконувати роль санітара і цілителя. В організмі людини вона руйнує всі види недорозвинених, старих та ушкоджених клітин і водночас відновлює ріст молодих здорових клітин. Лікувальний ефект настає тому, що бджолина "отрута" діє комплексно.

Наприклад: науково доведено, що потрапивши в кровоносну систему природним шляхом, вона викликає гемоліз (руйнування) патологічно змінених еритроцитів, але ніяк не впливає на здорові еритроцити.

Ще один приклад: при чоловічій неплідності "отрута" руйнує недорозвинені і малорухливі статеві клітини та відновлює ріст здорових клітин. Напевно, саме тому пасічники, яких бджоли жалять дуже-дуже часто, зазвичай, не хворіють, живуть довго і до глибокої старості зберігають дітородну функцію. Для багатьох це є головним доказом ефективності апітерапії бджоловжалюванням".

-  В аналізах, з якими приходять хворі, написано, що рухливість спертматозоїдів - майже на нулі, клітини ушкоджені. Після сеансів бджоловжалювання клінічна картина змінюється: сперматогенез відновлюється,- говорить Іван Пилипчук.

Сьогодні, за словами Івана Пилипчука, бджоли лікують захворювання в таких розділах медицини, як неврологія, гастроентерологія, психіатрія, кардіологія, гематологія, пульмонологія, ревматологія, інфекційні хвороби, хірургія, оториноларингологія, урологія, дерматологія, ендокринологія, а також - імунні розлади, патології мікроциркуляції, запальні захворювання.

- Єдина галузь медицини, щодо якої держава наклала заборону для апітерапії, - онкологія. Для цього є спеціалізовані лікарні,- каже Іван Пилипчук. - Але я знаю чимало випадків, коли онкохворі купували пасіку або їхали на пасіку і ціле літо жили там, приймаючи бджоловжалювання. Неофіційна статистика показує, що 50 на 50 такі хворі виліковуються цілковито. Але оскільки немає спеціальних досліджень, то невідомо на які клітини, на якій стадії хвороби і як діє бджолина отрута.

Довідка
Апітоксин (бджолина отрута) – це густа рідина з гірким смаком і різким, специфічним запахом. До речі, запах бджолиної отрути моментально привертає бджіл, активізуючи при необхідності їх на захист свого будинку (вулика). Апітоксин бджола використовує для самозахисту.

Механізми дії апітоксину

- судинорозширювальна,

- знеболююча (сильніше наркотичних анальгетиків до 50 разів),

- протизапальна,

- імуностимулююча,

- розсмоктуюча,

- бактерицидна (проти бактерій),

- радіаційнозахисна,

- нормалізує обмін речовин,

- впливає на систему гіпофіз-наднирники.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів