У Львові 21-річному херсонцю зробили операцію на мозку, щоб врятувати від епілепсії

11:16 20 липня 2022 р.

Фото до новини

21-річному Максимові з Херсонщини у лікарні св. Пантелеймона 1 ТМО видалили клітини мозку, які мали “збій” та провокували раптові судоми. При цьому лікарі зберегли усі його функції. Хлопець 13 років страждав від нападів епілепсії, але одна нейрохірургічна операція змінила його життя.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Перші напади епілепсії у хлопця почалися ще у 8 років. Відтоді він пройшов десятки обстежень, але жодне з них не могло пояснити причини хвороби. Різні комбінації протиепілептичних препаратів не допомагали і щотижня, по декілька разів, судомні напади заставали його вдома, на роботі та в громадських місцях.

Після обстеження у Центрі нейрохірургії і неврології лікарні св. Пантелеймона з’ясувалося – це ідіопатична епілепсія, що трапляється досить рідко. Іншими словами, розлад мозкової діяльності, характерною ознакою якого є раптові судомні або безсудомні напади, що повторюються.

«Аби усунути багаторічну хворобу, наші нейрохірурги Дмитро Щибовик та Андрій Дяків працювали спільно із Костянтином Костюком, завідувачем відділення функціональної нейрохірургії та модуляції Інституту нейрохірургії ім.акад.А.П.Ромоданова НАМН України. Лікарі видалили пацієнтові частину скроневої ділянки мозку, яка провокувала раптові судоми. Відтак вони провели передню скроневу лобектомію, амигдало- та гіпокампектомію.

За 2 тижні після операції Максим ще жодного дня не втрачав свідомості, а це означає лише одне – попереду виписка і життя без протиепілептичних препаратів!», - повідомили у лікарні св. Пантелеймона 1 ТМО.

Лікарі зробили унікальну операцію: дістали кулю з серця бійця, не зупиняючи його

Кардіохірург Львівської обласної клінічної лікарні рятує життя бійцям на сході України

Прооперували Дмитра Яроша: з мене дістали поламані титанові пластини та купу саморізів

26-річному львів’янину, який лікувався від онкології, реконструювали ногу

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

 

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів