Кардіохірург Львівської обласної клінічної лікарні рятує життя бійцям на сході України

12:38 19 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У прес-службі ЛОДА повідомили у вівторок «Щоденному Львову»: «Якби не професіоналізм львівського лікаря на передовій, до медцентру бійця вже б не доправили».

Дмитро Бешлей – лікар-кардіохірург кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Незважаючи на молодий вік – 31 рік – і невеликий стаж роботи, він є яскравим представником нової генерації лікарів: освічених, активних, які проходили і проходять навчання у багатьох європейських та світових клініках.

Лікар Бешлей під керівництвом старших, більш досвідчених спеціалістів, виконував багато кардіохірургічних методик, зокрема, в 30 років він самостійно провів операцію при гострому відшаруванні висхідної аорти. Майже рік тому Дмитра мобілізували у зону АТО, опісля перевели у 66-ий мобільний польовий госпіталь, де він працює дотепер.

Нещодавно на «Facebook»-сторінці Харківського кардіохірургічного центру Інституту загальної та невідкладної хірургії з'явилося повідомлення про те, що завдяки львівському кардіохірургу, ім'я якого вони навіть не знали, вдалося врятувати життя бійцю збройних сил України. Дмитро Бешлей вчасно встановив діагноз «розшарування висхідної аорти». Діагностику провели на підставі збору анамнезу, клінічного огляду, оглядової рентгенографії. З метою підтвердження діагнозу Дмитро Миронович навіть домовився про комп’ютерну томографію в місті Димитров, після чого діагноз підтвердили, а хворого евакуювали гелікоптером до Харківського кардіоцентру.

Харківські медики назвали цей випадок дивом. Адже, якби не професіоналізм львівського лікаря на передовій, до медцентру бійця вже б не доправили. Натомість кардіохірургічна команда працювала всю ніч, зробила протезування висхідної аорти та стабілізувала стан хворого, врятувавши життя українському захиснику.

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів