У Львівській області вдвічі збільшилася кількість постраждалих від кліщів

15:20 12 травня 2023 р.

Фото до новини

Цьогоріч на Львівщині через укус кліщів уже у 25 людей діагностували хворобу Лайма. Торік було 278.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Щороку з настанням тепла активізуються іксодові кліщі, які є збудниками небезпечних захворювань. Сезон активності кліщів триває по листопад та має два піки активності – у квітні-травні та у серпні-вересні. Все залежить від погодних умов.

Зони розмноження та активності іксодових кліщів: рекреаційні зони, лісосмуги, парки, сквери, зелені насадження в громадських просторах, навчальних і дошкільних закладах.

Кліщі можуть переносити збудників небезпечних захворювань людини і тварин, зокрема, кліщового енцефаліту, бореліозу (хвороба Лайма), а також хвороби Міямото. Збудники потрапляють у наш організм під час присмоктування кліща (укусу).

За 4 місяці 2023 року на хворобу Лайма в області уже захворіли 25 жителів області. У Львівській області торік зареєстрували 278 випадків захворюваності на хворобу Лайма, що вдвічі більше, ніж у 2021 році.

З огляду на це, у департаменті з питань цивільного захисту відбулась нарада щодо небезпечності розповсюдження кліщів та методи зменшення їх популяції. Рекомендовано проводити акарицидну обробку рекреаційних зон, місць масового перебування людей на територіях зелених насаджень, у тому числі закладів охорони здоров’я та закладів освіти, двічі на рік з дотриманням вимог безпеки для людей та навколишнього середовища.

Після акарицидної обробки різко зменшується популяція іксодових кліщів, що також зменшує ризики зараження небезпечними хворобами.

20 видів кліщів зі сходу Польщі можуть переповзти кордон з Україною

Львів’ян закликають до профілактики кліщового енцефаліту

15 -18 травня парки, лісопарки, зелені зони Львівської тергромади оброблятимуть від кліщів. Графік

У Львові бджоли вилікували хворих на Лайма

Вбити застарілі борелії бджолиною отрутою. Досвід пацієнтки зі Львова

Як у Львові бджолами лікують хворобу Лайма: розповідь 35-річної пацієнтки

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів