Кліщі присмокталися у Львові цього року до 170 людей

14:00 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tyachivnews.in.ua

2019 року в медичні заклади Львова звернулися після присмоктування кліщів 170 людей.

Про це повідомили в четвер, 27 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Сезон кліщів – у розпалі. Укус кліща практично не відчувається, адже його слина містить своєрідну анестезію, однак проблеми від такого укусу можуть бути доволі значними. Адже кліщі можуть переносити збудників таких небезпечних інфекційних захворювань, як кліщовий бореліоз (хвороба Лайма) – його переносниками є, власне, іксодові кліщі, кліщовий вірусний енцефаліт, марсельська гарячка тощо».

«За результатами 20-річного моніторингу за хворобою Лайма, яке проводив Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, з’ясовано, що практично вся територія Львівської області є небезпечною з точки зору можливого інфікування збудниками хвороби Лайма. 2019 року в медичні заклади Львова звернулися після кліщів звернулись 170 людей», – поінформували також у міськраді.

«Покуси зареєстровано на території Сихівського лісопарку, Личаківського, Стрийського й Снопківського парків, парків «Високий Замок», «Залізні Води», «Знесіння». Системний кліщовий бореліоз діагностовано у 33 хворих. На дослідження в лабораторію особливо небезпечних інфекцій доставлено 310 кліщів, зібраних на території місць масового відпочинку міста, із них 21 інфікований бореліями (6,8%)», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів