На Львівщині розпочалася нова хвиля захворюваності на коронавірус, - Чемерис

19:57 21 березня 2023 р.

Фото до новини

За останній рік Львівщина пройшла дві хвилі коронавірусу.

Про це інформує пресслужба ЛОВА за посиланням на директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА Ореста Чемериса, пише Dailylviv.com.

Він нагадав, що 20 березня 2020 року на Львівщині зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус.

Впродовж трьох років Львівщина пережила багато хвиль спалаху коронавірусної хвороби, які були різними. Були і переповнені стаціонари, реанімації, і величезна кількість пацієнтів з ускладненнями, перш за все, з вірусними пневмоніями, які і призводили дуже часто до летальних випадків. Але якщо говорити про останній рік, то на Львівщині було дві хвилі коронавірусної хвороби, перебіг яких оцінюють як достатньо легкий, а потрапляли в стаціонар переважно люди старшого віку, які мали ускладнення – розповів під час брифінгу у Львівській ОВА директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

За його словами, в області розпочалася нова хвиля захворюваності.

«Ковід нікуди не зник. Зараз у нас 307 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. Констатуємо, що є велика кількість людей старшого віку, та  людей, які мають супутні захворювання (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання) і саме коронавірус призводить до госпіталізації таких пацієнтів. Не забуваймо, що ковід є, він поширюється і на діток. 25 дітей на Львівщині перебувають у медичних закладах. Єдиним способом, щоб захистити себе, є вакцинація», – зазначив Орест Чемерис.

Він наголосив, що на третій рік пандемії ситуація значно покращилася завдяки вакцинації, а саме – завдяки великій кількості свідомих людей, які зробили щеплення і власним прикладом показали, що своє життя й життя близьких потрібно цінувати.

«Закликаємо звертатися до сімейних лікарів, поліклінік, амбулаторій для того, щоб отримати свою дозу вакцини. Вакцини на Львівщині є у достатній кількості, як для дорослих, так і для дітей. В обмеженій кількості є вакцина «Комірнаті» (Пфайзер) та «Джонсон і Джонсон», але кожних 10-14 днів поступають нові дози. «Коронавак» є у всіх пунктах щеплень», – додав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА.

З'явився вірус, страшніший за COVID-19, - ВООЗ

Для людей віком 60+ в Україні запровадили бустерну дозу вакцини. Підписано наказ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів