З'явився вірус, страшніший за COVID-19, - ВООЗ

18:40 19 лютого 2023 р.

Фото до новини

У середньому смертність при захворюванні вірусом Марбургом становить 50%, але може бути значно вищою.

Про це повідомив журнал Nature, пише Dailylviv.com.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я стурбовані стрімким поширенням вірусу Марбург в Екваторіальній Гвінеї, де, за твердженням лікарів, хвороба вже забрала життя дев'яти людей. Спалах ставвся на півночі Екваторіальної Гвінеї, в провінції Кіе-Нтем, яка межує з Камеруном і Габоном. 

Вірус Марбург викликає у людей лихоманку, сильний головний біль, крововилив на шкірі та слизових оболонках, ураження внутрішніх органів. У середньому смертність при захворюванні становить 50%, але може бути значно вище.

Вчені побоюються, що вірус може швидко поширитися територією цієї маленької африканської країни, а згодом і залишити її межі.

У Всесвітній організації охорони здоров'я навіть не виключають, що Марбург може перевищити COVID-19.

Після того, як 13 лютого в Екваторіальній Гвінеї підтвердили перший спалах Марбурзької вірусної хвороби, представники охорони ВООЗ поспішають перевірити, чи можуть експериментальні вакцини захистити від смертельної хвороби. Вірус пов’язаний з лихоманкою Ебола та викликає симптоми, подібні до геморагічної лихоманки. Він має летальність навіть до 88%.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у Женеві, Швейцарія, скликала термінове засідання, щоб обговорити доцільність тестування вакцин Marburg, які перебувають на різних стадіях розробки. Але шанси на успішне випробування є, кажуть фахівці.

Перший випадок віспи мавп в Україні: хворий інфікований в одному з великих міст

5 міст світу, яких не зіпсувала пандемія коронавірусу, - рейтинг the Economist

Пандемія коронавірусу по-різному зменшила пасажиро-транспортний потік на кордоні з ЄС

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів