90 відсотків населення світу мають імунітет до Covid-19 - ВООЗ

10:55 3 грудня 2022 р.

Фото до новини

Зниження пильності, однак, залишає двері відчиненими для появи нового варіанту, який, ймовірно, пошириться і витіснить варіант Omicron, який зараз домінує.

Про це сказав генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я, інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«За оцінками ВООЗ, принаймні 90 відсотків населення світу зараз має певну форму імунітету до вірусу SARS-CoV-2 чи то через попередню інфекцію, чи через вакцинацію», — заявив у п'ятницю генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Ґебреїсус.

«Зниження пильності, однак, залишає двері відчиненими для появи нового варіанту, який, ймовірно, пошириться і витіснить варіант Omicron, який зараз домінує», — підкреслив Тедрос під час пресконференції.

«Вразливі місця в епіднагляді, тестуванні, секвенуванні та вакцинації продовжують створювати ідеальні умови для появи тривожного нового варіанту, який потенційно може спричинити значну смертність», — попередив гендиректор ВООЗ.

Загалом у світі зараз зареєстровано 640 мільйонів інфікованих, 6,6 мільйона людей померли. Однак, за даними ВООЗ, дані не є повними, і реальна кількість заражень і смертей може бути набагато більшою.

Повністю зупинити коронавірус можуть ліки, які медицина вже використовує

У Львівській області зробили понад 2 млн щеплень від коронавірусу: які дози отримують

Що треба знати про коронавірус: запитання та відповіді

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів