У Львові – перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус «Covid-19»

19:35 20 березня 2020 р.

Фото до новини

Виявлено перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус «Covid-19» у Львові. Про це на сторінці у мережі Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус «Covid-19» у Львові (житель Львова, 1961 року народження 13 березня повернувся з Німеччини).

Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві. Матеріали відправлені в Центр громадського здоров"я України.

Хворого госпіталізують в інфекційну лікарню. Інформація передана правоохоронних органам для подальшого реагування.

UPD. Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись з Німеччини чоловік (сам є лікарем) усвідомлював, що є в групі ризику. Відтак, у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію. Весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем", — написав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у лікарнях на Львівщині – 180 апаратів штучної вентиляції легень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів