У лікарнях на Львівщині – 180 апаратів штучної вентиляції легень

17:50 20 березня 2020 р.

Фото до новини

У Львівській облдержадміністрації запевнила, що медична допомога буде надаватися всім пацієнтам, які її потребують.

У Львівській облдержадміністрації повідомили в п’ятницю, 20 березня: «Після припинення всіх планових госпіталізацій, виписки максимальної кількості пацієнтів зі стаціонарів, у лікарнях області є 180 апаратів штучної вентиляції легень, які можна задіяти до надання допомоги пацієнтам, в тому числі із  коронавірусом. Про це сьогодні розповів під час брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров'я Андрій Васько».

Чиновник зазначив:  «Всі апарати є придатні для використання, звісно є апарати експерт-класу, є середнього та низького класу. Звісно кращий ефект від лікування є на апаратах найвищого класу. Ми маємо технічно старі апарати, давнього року випуску, але свою функцію як дихальний апарат вони виконувати можуть. За декілька днів також очікують отримати додаткове обладнання».

Андрій Васько також повідомив: «Закупівельна процедура, яка була оголошена в лютому і березні, вже закінчується, тож ми очікуємо на початку квітня поставки. Апарати, які закуповуватимуть за уже дозволеною спрощеною процедурою, ми отримаємо в середині та наприкінці квітня. За нашими підрахунками Львівщина має отримати до 60 апаратів штучної вентиляції легень до початку травня. Певна кількість є на території України, і ми очікуємо їх транспортування до Львова. Деякі є на етапі транспортування з Європи через кордон».

Керівник департаменту охорони здоров’я також запевнив: «Львівська область інтенсивно готується  великої кількості пацієнтів. Карантин має посприяти мінімізації кількості хворих. Тоді ми зможемо ефективно надати медичну допомогу і врятувати максимальну кількість життів. Ресурси і резерви ми повинні мати вже зараз. Ми робимо повну мобілізацію області. Якщо люди відповідально поставляться до заходів карантину, не наражатимуть нікого на небезпеку, то є висока ймовірність того, що Львівщина не зіткнеться зі страшними наслідками епідемії»

Андрій Васько наголосив: «Медична допомога незалежно від результатів тест і буде надаватися всім пацієнтам, які її потребують. Негативний чи позитивний аналіз не є показом до лікування чи відмови у лікуванні».

Як інформував «ЩЛ», у Львові ушпиталили з підозрою на коронавірус «Covid-19» 30 пацієнтів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів