На Дрогобиччині в 4,5 разу зросла кількість недужих на Covid

16:47 15 серпня 2022 р.

Фото до новини

Такі дані озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба 15 серпня на щотижневій понеділковій нараді.

Про це інформує пресслужба Дрогобицької міськради, пише Dailylviv.com.

За словами головного медика міста, порівнянно з позаминулим тижнем, кількість недужих на ковід в регіоні зросла в 4,5 раза. Якщо перекласти це на мову цифр, то минулого тижня на Дрогобиччині інфекційну недугу підтвердили в 32 осіб, тоді як позаминулого тижня ковідних пацієнтів було семеро.

"Маємо значний ріст недуги в нашому регіоні. Загалом така невтішна ситуація в багатьох районах Львівщини. За кількістю шпиталізованих осіб теж маємо ріст, у 2 рази. Так станом на ранок понеділка, 15 серпня, в інфекційному відділі Стебницької лікарні перебуває 10 осіб. Із цієї кількості пацієнтів - 7 хворих із числа ВПО. Стан усіх недужих середньої важкості. Наразі, ніхто зі шпиталізованих не під’єднаний до апарату ШВЛ, -  прокоментував Володимир Чуба.

Попри значне зростання кількості хворих на ковід в регіоні за словами Володимира Чуби, за останній тиждень в рази зросла і вакцинація серед мешканців. Минулого тижня від ковіду було щеплено 603 особи. Найперше медики рекомендують робити вакцинацію людям похилого віку та з групи ризику.

Цієї осені в Україні може циркулювати підтип «Омікрону» ВА,5, на який зараз хворіють у Європі й світі. Цей підтип значно заразніший, ніж той, який був восени минулого року.

Аби зменшити ризик захворюваності і не отримати важке ускладнення епідеміологи радять вакинуватися. Особливо людям, котрим за 60 років, які мають супутні захворювання, різні імунодефіцитні стани і у яких є ризик отримати різноманітні ускладнення. Цій категорії людей в Україні дозволено вводити другу бустерну дозу, але не раніше, ніж через чотири місяці після першої бустерки.

Нова хвиля коронавірусу на Львівщині: перші три смерті

На Дрогобиччині - спалах захворювання на коронавірус: звідки хворі

Захворювання на Covid-19 на Львівщині зростає: виявили старий штам Омікрону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів