Омікрон потенційно може стати новим домінуючим штамом,- експертка у Львові

15:11 4 січня 2022 р.

Фото до новини

Львівський центр легеневого здоров'я заповнений на 50%. У переважної кількості пацієнтів стаціонару перебіг хвороби є середньої важкості або важким. Такі пацієнти потребують інтенсивної медикаментозної терапії.

Про це, як інформує пресслужба ЛОДА, повідомила експертка департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька, пише Dailylviv.com.
 
''Третя хвиля спалаху коронавірусної інфекції затихає, але штам "Омікрон" потенційно може стати новим домінуючим штамом. Цей штам характеризується високою заразністю у порівнянні з попередніми мутаціями коронавірусної хвороби. Незважаючи на те, що переважно перебіг хвороби після зараження "Омікроном" є легким, серед тієї кількості людей, які захворіють, кількість тих, хто потребуватиме госпіталізації зросте. Це може спричинити значне навантаження на систему охорони здоров'я'', – зазначила експертка.
 
Вона додала, що лише вакциновані люди мають кращий захист від захворювання на ковід.
 
''Штам "Омікрон" підлягає виявленню як швидкими експрес-тестами на антиген, так і ПЛР-тестами. За даними ВООЗ новий штам може бути менш чутливим до вакцинованих людей, тому бустерна доза вакцини сприятиме кращому захисту від чергової мутації вірусу. Також ВООЗ вказує, що лише вакциновані люди мають значний захист від важкого перебігу хвороби чи навіть летальних наслідків'', – сказала Надія Рудницька.
 
Експертка вказала не те, що вірус мутує та значно поширюється через недостатні темпи вакцинації, адже велика кількість невакцинованих людей хворіє, що призводить до чергових мутацій коронавірусної інфекції.
 
''ВООЗ нагадує, що вакцинація не заміняє носіння засобів індивідуального захисту, гігієну рук та соціальне дистанціювання. Лише виконуючи усі вказані вимоги можливо стримати збільшення кількості нових випадків захворювання'', – наголосила Надія Рудницька.

У стаціонарах Львівщини перебувають 967 хворих з коронавірусом

Ковід на Львівщині у 2022 році з'їсть більшість бюджетних коштів на охорону здоров'я

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів