Електрична зубна щітка для дитини — як вибрати?

09:19 24 жовтня 2019 р.

Фото до новини

Електрична щітка — ефективний аксесуар для чищення зубів, який пом’якшує наліт та видаляє його. Для дітей, які часто ставляться до гігієнічних процедур не надто прихильно, це - гарний спосіб підтримувати здоров’я ротової порожними.

Тисячі рухів насадки на хвилину дозволяють захистити зуби від нальоту та зберегти їх цілісність, запобігти карієсу. Щоб вибрати прилад, який сподобається дитині, треба врахувати кілька його особливостей.Чим відрізняються електричні щітки?

Дитяча електрична зубна щітка від дорослої відрізняється короткою ручкою та меншою вагою. Це - яскрава та проста конструкція з оригінальним дизайном, який привертає увагу малечі та викликає у неї інтерес. Дитина чистить зуби із задоволенням, оскільки цей процес нагадує гру.

Дитячі щітки мають невелику за розміром насадку з м’яким ворсом, який делікатно очищую емаль, не пошкоджуючи її. Молочні зуби потребують ретельного догляду, проте таку емаль не можна чистити жорсткими матеріалами. Чим молодша дитина, тим мякшим має бути ворс, у зв’язку з чим виділяють два види щіток:

extra soft;

soft.

Еxtra soft — варіант для найменших, підходить для діток до 5 років. Це дуже м’яка щітка, безпечний та ефективний інструмент догляду за зубами. Для молодших школярів можна обирати варіант soft, який відрізняється більшою пружністю ворсу, проте залишається делікатним. Підлітки від 12-14 років можуть переходити на дорослі моделі щіток, оскільки в такому віці емаль уже повністю сформована і потребує справжньої чистки.

Принципи вибору зубної щітки

Обираючи щітку для дитини, зверніть увагу на такі характеристики аксесуару:

●індикатор заряду;

●кількість режимів;

●кількість насадок;

●вага та розмір.

Легкий пристрій невеликогоразу купувати нові батарейки не тільки дорого, але й незручно. Найкращий варіант — акумулятор, який можна у будь-який момент підзарядити від розетки або USB. Індикатор заряду допоможе заздалегідь знати, коли знадобиться зарядка. До того ж дитині буде цікаво відповідати за справність своєї техніки.

Дитяча щітка має бути простою у використанні — достатньо двох режимів роботи. Малюку не знадобиться десять різних варіантів руху насадки, ці функції будуть лише відволікати від чищення зубів. Щітка може мати додаткові насадки ясен або чутливих зубів, проте краще обрати модель із запасною насадкою. Коли ворс втрачає колір та пружність, час міняти насадку.

Як користуватися електричної зубною щіткою?

Правила користування зубної щіткою для дітей прості. Перед чищення головку щітки слід змочити водою, після чого нанести зубну пасту. Пасти має бути небагато, щоб піна не заважала чистити емаль. Стоматологи радять подумки розділити рот на чотири частини та кожну з них чистити не менше, ніж півхвилини.

Тримають щітку під кутом 45 градусів, рухати неї майже не треба, адже вона рухається автоматично. Спочатку обробляють зуби, потім язик, після чого рота необхідно прополоскати водою або спеціальним ополіскувачем.

Загальна процедура чищення має тривати не менше 3 хвилин. За цей час вдається і видалити наліт, і промасажувати ясна. Після цього щітку необхідно промити під водою та поставити на поличку або на зарядку ворсом вгору. З такою процедурою впорається кожна дитина, а батьки будуть задоволені результатом — здоров’ям зубів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів