Другої операції вдалося уникнути: 1450 бджіл зупинили процес, - онкохворий зі Львова

17:33 1 квітня 2022 р.

Фото до новини

Він шукав найменші шпарини для консервативного порятунку. “Спробуємо, - сказав апітерапевт, не даючи гарантій. - З Божою допомогою і вірою”.

Свою історію колишній військовий Володимир Р. розповів у березні 2022 року журналісту Dailylviv.com

Після минулорічної операції з видалення щитоподібної залози, курсів хіміо- і радіотерапії комп’ютерна томографія виявила у Володимира Р. три залишкові онкологічні вузлики. Лікарі запропонували хворому повторне хірургічне втручання. Але Володимир попросив відтермінувати операцію в надії випробувати  останній консервативний метод лікування - бджоловжалювання.

Цю хворобу у 66-річного чоловіка виявили випадково, під час профілактичного огляду в санаторії у Трускавці.

“Поїхав у Трускавець, у санаторій. Пішов на УЗД  і там виявили онкологію. Мене здивовано запитали: “Де це ви дихали над реактором?”. Кажу: “Не дихав. Був лише тиждень у Чорнобилі, приїжджав по роботі”. Але не думаю, що з цього почалося. Бо я - професійний військовий, 1955 року народження. Десятки років мав справу з військовою апаратурою. Можливо, в цьому тривалому контакті з технікою й була причина хвороби, - припускає Володимир і додає, що певний дискомфорт в ділянці щитоподібної залози відчував ще й до обстеження. Але не зважав на це.

Через два місяці після діагностування онкологічного захворювання Володимиру зробили операцію - видалили щитоподібну залозу. Це трапилося минулого, 2021, року.

“Операція тривала чотири години. Чому так довго? Хірурги хотіли залишити частину залози. Але щоразу гістологія показувала поганий результат. Довелося все прибирати”, - сказав колишній військовий.

Коли після хірургічного втручання він пройшов хіміо- і радіотерапію, то за медичним протоколом його скерували на комп’ютерну томографію.

“Перевірка показала залишкові явища після операції: три невеличкі онкологічні вузлики-пухлинки. Найбільший вузлик мав 20 мм. Я був у розпачі”, - розповідає Володимир. 

Медики запропонували хворому знову, бодай за пів року, лягти на операційний стіл.

“Я шукав найменші шпарини для консервативного порятунку. У мене є альтернативний варіант, сказав лікарям, дозвольте ще його випробую”, - згадує Володимир, як він намагався відкласти нову операцію. 

Медики тоді на пів року відклали оперативне втручання. Мовляв, подивимося, як піде процес. Якщо пухлини залишаться без змін або зменшаться, то буде добре. А якщо збільшаться - доведеться їх вилучати.

Володимир не розповів медикам, до яких нетрадиційних методів лікування вдаватиметься.

“Апітерапевт Іван Йосипович Пилипчук, якого я знав добрий десяток років і до якого звернувся по допомогу, коли почув про мою проблему, ніяких оптимістичних гарантій не дав, - розповідає Володимир. - Лише коротко сказав: “Спробуємо. З Божою допомогою і вірою”.

Володимир розповів, що, до цього надкритичного випадку, він ще раніше вдавався до бджоловжалювання: вперше - в 2012 році.

“У 2012 році я поскаржився колезі по роботі, що в мене дуже спина болить. Турбує постійно сідничний нерв. Він пообіцяв завести мене до апітерапевта, який з 70-х років спеціалізується на бджоловжалюванні. Це був Іван Пилипчук”, - розповідає Володимир про початок своєї апітерапевтичної історії.

За словами Володимира, у колеги, який нарадив нетрадиційну методику, батько почав катастрофічно втрачати зір: працював водієм і мусив відмовлятися від роботи, бо згодом уже майже не бачив. 

“У нього, здається, глаукома була. Пролікувався бджолами, і зір, надивовижу, відновився. З того часу минуло 10 років, батькові колеги нині - під 80. Він не лише бачить, але й досі їздить за кермом автомобіля. Цей же колега згодом потрапив в автомобільну аварію. Дуже понівечився, тож Іван Йосипович Пилипчук, можна без перебільшення сказати, з того світу його витягнув. Це для мене було незаперечними аргументами для надії і на своє одужання”, - пояснює Володимир.

Свою спину він також вилікував ще 10 років тому. Такий успішний результат був прогнозований, бо хвороби опорно-рухового апарату належать до переліку недуг з показами для бджоловжалювання. Але лікування бджолами онкології виключено з цього реєстру.

Як сказав з одному з інтерв’ю лікар Іван Пилипчук, єдина галузь медицини, на яку держава наклала заборону для апітерапії, - онкологія. 

“Для цього є спеціалізовані лікарні,- каже Іван Пилипчук. - Але я знаю чимало випадків, коли онкохворі купували пасіку або їхали на пасіку і ціле літо жили там, приймаючи бджоловжалювання. Неофіційна статистика показує, що 50 на 50 такі хворі виліковуються цілковито. Але оскільки немає спеціальних досліджень, то невідомо на які клітини, на якій стадії хвороби і як діє бджолина отрута”.

У випадку з Володимиром йшлося не про первинну онкологію, а про лікування після оперативного втручання. Офіційних заборон тут немає, але й ніяких гарантій альтернативна медицина не дає.

“Я приймав бджоли за іншою методикою, ніж при лікуванні спини: в інші акупунктурні точки і до 30 штук за один сеанс. Три курси пройшов і загалом отримав 1450 бджіл”, - розповів Володимир. 

Уже через два місяці його лікарі - представники традиційної медицини - відмовлялися вірити в нетрадиційний результат: з трьох онковузликів залишився один, але і той зменшився вдвічі. 

“Найбільший вузлик, який мав 20,7 мм, зменшився до 10 мм. Коли мої хірурги це побачили, не повірили. Я щодва місяці також робив загальний аналіз крові - усе було прекрасно.

Володимир розповів, що і його теща, і дружина також сіли на “бджолину голку”.

"Дружина ходить на бджоловжалювання для профілактики. А в тещі віддавна стоїть кардіостимулятор і раніше вона профілактично лягала в лікарню, приймала крапельниці. Але вже впродовж чотирьох років оздоровлюється лише бджолами. До 77 років викладала англійську мову і лише рік тому пішла на пенсію", - підсумував Володимир.

Львівський метод бджоловжалювання продублювали німецькою мовою (відео)

Львівський апітерапевт повідомив, які бджоли лікують найефективніше

У Львові бджоли врятували чоловікові ногу від ампутації, тепер лікують його доньку від ревмокардиту

Для айтівців бджоловжалювання корисніше, ніж масаж, - програмістка зі Львова

Перелік хвороб з показами для бджоловжалювання збільшується, – львівський лікар

Бджоловжалювання зменшило міжхребцеву килу у львів'янина у 8 разів

Лікування аритмії бджоловжалюванням дослідили вчені у Львові










Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів