У Львові бджоли врятували чоловікові ногу від ампутації, тепер лікують його доньку від ревмокардиту

14:27 30 грудня 2019 р.

Лікар-апітерапевт Іван Пилипчук (другий справа) на кафедрі реабілітації та нетрадиційної медицини Львівського національного медичного університету.

Лікар-апітерапевт Іван Пилипчук (другий справа) на кафедрі реабілітації та нетрадиційної медицини Львівського національного медичного університету.
Фото: Кадр з фільму.

23 роки тому чоловікові Іванни Рибак – Володимиру – поставили діагноз: облітеруючий ендартериїт. Прогноз з огляду на спадковість був невтішний – очікувала ампутація кінцівки.

Фільм про науковий і практичний досвіди львівської апітерапії.

Тоді бджоли зберегли чоловікові ногу. Зараз бджоловжалювання вдвічі поліпшило результати аналізів його доньки Віри, яка лікує ревмокардит. Про це “Щоденному Львову” розповіла Іванна Рибак, дружина Володимира і мама Віри.

- У чоловіка було закупорено 70% судин на нозі. Він не міг ходити. Кров не доходила до ноги. Не відчував її. Це захворювання було спадковим. У свекра була аналогічна проблема. Батькові чоловіка спочатку ампутували одну ногу, потім другу. Його страждання були жахливими, - розповідає Іванна Рибак.

За словам жінки, чоловікові, коли в нього виникла проблема з ногою, було 30 років. Пані Іванна була вагітна. Тож, колеги-художники Володимира майже силоміць привели чоловіка до лікаря-апітерапевта, фізіотерапевта Івана Йосиповича Пилипчука. Після тривалого лікування пан Володимир ось уже двадцять років нормально ходить, працює. Його дружина переконана, що лікар врятував чоловікові життя.

- Три роки Володимир лікувався. Бджоли приймав по два рази на рік:  навесні і восени, - уточнює пані Іванна. 

Потім, за її словами, до апітерапевта Пилипчука ходила її мама - з килою хребта, свекруха, у якої була гіпертонія. Бджоловжалювання допомогло обидвом. Та коли в 22-річної доньки виявили стрептокок і поставили діагноз - ревмокардит, пані Іванна не одразу згадала про бджололікування.

- У доньки постійно була температура, вона дуже ослабла, заледве вставала з ліжка. Казала, що помирає. Коли пройшли обстеження, здали кров на аналіз: “асло” (маркер чутливості організму до стрептококової палички - ЩЛ) показав 600 Од/мл, тобто в три рази перевищував норму. Біциліном і таблетками, які прописали лікарі, я лікувала доньку півроку. Але ніяких позитивних зрушень не було. Я боялася, що ще трохи - і загроблю її. Пішла повна руйнація організму, - згадує Іванна Рибак. 

У відчаї пані Іванна згадала про лікування бджоловжалюванням. 

- Донька щойно закінчила три курси лікування бджолами в Івана Йосиповича Пилипчука. Тобто ходила на вжалювання чотири місяці. Ефект є більший за чотири місяці, ніж за півроку лікування біциліном і таблетками. Здала аналіз крові на “асло” . Норми - 200 Од/мл ще немає. Але позитивний результат є: якщо антитіла на стрептокок у неї зашкалювали - понад 600 Од/мл, то зараз 300 Од/мл, - розповідає Іванна Рибак.

Лікар-ревматолог сказав, що це дуже добрий результат, зауважує пані Іванна. 

- Зараз донька прекрасно себе почуває. Стала енергійною, працює графічним дизайнером. Має і фізичні сили, і моральне бажання працювати і жити, - каже Іванна Рибак. Але, за її словами, лікування бджолами, після кількамісячної перерви, треба буде продовжити.

“Щоденний Львів” уже повідомляв, що хвороби, які раніше мали протипокази до лікування укусами бджіл, як показує багатолітня практика, нині ефективно лікує апітерапія. Кілька публікацій стосувалися окремих захворювань, що відступали перед бджоловжалюванням

Нагадаємо, поляки зняли фільм про першого львівського апітерапевта. Його продублювали англійською, німецькою і російською мовами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів