Бджоловжалювання зменшило міжхребцеву килу у львів'янина у 8 разів

12:27 25 жовтня 2019 р.

Фото до новини

Про це «Щоденному Львову» розповів радіофізик, інженер-дослідник Ігор Курінний, який чотири роки тому переїхав з Мінська до Львова.


- У мене була міжхребцева кила - 16 мм. Це показала магнітно-резонансна томографія (МРТ) . Мене одразу скерували на операцію, - розповідає Ігор Курінний. 

Від зайомих він довідався про позитивне лікування цієї хвороби бджоловжалюванням у лікаря-апітерапевта Івана Йосиповича Пилипчука. Після п'яти курсів апітерапії, кожен з яких тривав п'ять тижнів, Ігор Курінний знову поїхав на обстеження.

- Я поїхав в лікарню на вулицю Пилипа Орлика. Зробив МРТ, і мені сказали, що міжхребцева кила зменшилася до 2 мм, - розповідає радіофізик.

Зараз, за словами Ігоря Курінного, його нічого не болить. Але на бджоловжалювання ходить далі - для закріплення результату.

Про аналогічний випадок "Щоденному Львову" розповіла Леся Маланій, яка має сидячу роботу - працює у приватній швейній компанії.

- Кілька років тому мені почало, як кажуть, тягнути ногу. Болі посилювалися навесні і восени. Лікарі казали, що то - наслідок застудженого сідничного нерва. Коли зробила МРТ, вона показала міжхребцеву килу - 0,7 мм, - розповідає Леся Маланій. 

За порадою знайомих, хвора пішла на плавання. Але полегшення не настало. Тоді тренерка з плавання порадила Лесі Маланій звернутися до лікаря-апітерапевта Івана Йосиповича Пилипчука.

- Починала з одного бджоловжалювання. Після сеансу з вжалювання вісьмома бджолами біль відпустив, - розповідає пані Леся. - Але я одразу пройшла два курси апітерапії, тобто 10 тижнів - через день.  

Відтоді, за словами Лесі Маланій, вона профілактично ходить на бджоловжалювання двічі на рік: навесні і восени.

Нагадаємо, що польська творча група зняла документальний фільм про сучасну історію апітерапії у Львові. Головний герой картини - фізіотерапевт-апітератевт з майже 40-річним стажем лікування пацієнтів бджоловжаленням Іван Пилипчук. Цей фільм продубльований також англійською мовою. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів