59 автобусів, команди яких здійснюватимуть вакцинацію, зустріли сьогодні на Львівщині

15:17 15 лютого 2023 р.

Фото до новини

Представництво ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу передало Міністерству охорони здоров’я України 59 автобусів, щоб допомогти зміцнити масштабну вакцинацію по всій країні під час війни.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 15 лютого, на Львівщині директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Крюге та представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт передали ключі від автобусів заступнику міністра охорони здоров’я України Ігорю Кузіну та ключі від автобусів для Львівщини – заступнику начальника Львівської ОВА Іванові Собку.

Автобуси укомплектують мобільними виїзними командами. Їздитимуть вони усіма регіонами України для здійснення вакцинації проти інфекційних захворювань, зокрема COVID-19, кору та дифтерії.

«Рік повномасштабної війни суттєво вплинув на охоплення щепленнями в Україні, і ці автобуси допоможуть забезпечити те, щоб Україна продовжувала свій шлях до забезпечення ВПО та найбільш уразливих груп населення більш легким доступом до вакцин проти хвороб, які можуть виявитися смертельними. З 35 мільйонів доз вакцин проти COVID-19, поставлених у країну з початку пандемії, лише 4 мільйони (11%) доз ввели після 24 лютого 2022 року. Ми готуємося до усунення ризиків спалахів кору та дифтерії», – зазначив Ганс Крюге. 

Доктор Ярно Хабіхт наголосив, що ВООЗ в Україні продовжуватиме працювати, щоб підтримати зусилля з імунізації та допомогти країні, збільшити рівень охоплення вакцинацією цього року. 

«Сьогоднішня передача автобусів спільно з ЄС знаменує собою значний крок у цьому напрямі, і ми дякуємо нашим партнерам й Міністерству охорони здоров’я за те, що вони продовжують забезпечувати населення ефективним захистом від інфекційних захворювань.

Ця пожертва також допоможе розв'язувати нагальні проблеми, з якими стикається система охорони здоров’я через ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру, що значно впливає на холодовий ланцюг і розповсюдження вакцин у місця, де немає стабільного електропостачання. Посилення послуг мобільних та виїзних бригад допоможе краще обслуговувати населення, яке проживає на цих територіях, і покращить їхній захист від інфекційних захворювань», – пояснив він.

Як розповів заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, кампанія з вакцинації не зупинялась жодного дня. 

«Дякуючи партнерам, ці автобуси потужно підсилять регіональні центри контролю та профілактики хвороб, аби ми могли посилити рутинну імунізацію та охопити якомога більше людей щепленнями проти COVID-19. Особливий фокус спрямуємо на ВПО, маломобільних людей та людей, які живуть у важкодоступних регіонах», – зазначив  Ігор Кузін.

Він також додав, що автобуси розподіляють між областями України пропорційно до чисельності населення. Найбільш густонаселені області отримають найбільшу кількість автобусів. Частину автобусів передадуть для закладів первинної ланки для роботи на важкодоступних територіях. У пріоритеті – деокуповані території і області з найбільшою кількістю населення. Мобільні бригади вакцинуватимуть від ковіду та інфекційних захворювань, щеплення від яких передбачено згідно з Календарем щеплень.

Львівщина отримала 3 автобуси, їх передадуть на баланс Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ. Залежно від потреб громади, автобуси використовуватимуть для перевезення людей до місця вакцинації або ж мобільні бригади вакцинуватимуть у самих автобусах, в яких передбачені для цього всі необхідні умови.

Львівщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу

У Львівській області зробили понад 2 млн щеплень від коронавірусу: які дози отримують

Дві дози вакцини від COVID-19 в Україні буде замало

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів