Сьогодні на залізничному вокзалі Львові можна запалити свічку від Вифлеємського вогню

12:30 13 грудня 2021 р.

Фото до новини

Уранці 13 жовтня львівські пластуни зустрілись на кордоні з польськими скаутами−харцерами і отримали Вифлеємський Вогонь Миру − символ Різдва, який щороку запалюють у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа. З Вифлеєму вогонь відправляють літаком до Австрії, а вже звідти його поширюють скаути по всьому світу.

Про це Dailylviv.com повідомили в пресслужбі Пласту.

Сьогодні українські скаути з пластунського осередку Львівської області передали голові Львівської облдержадміністрації Максиму Козицькому Вифлеємський вогонь миру.

Голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько розповіла,  що передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткували в Австрії, проте завдяки пластунам акцію запровадили і в Україні.

«Цей вогонь, який єднає нас з Христом! Сподіваємося, що і надалі будемо поширювати Вифлеємський вогонь як і щороку, з кожного дому, з кожного управління, школи, лікарні чи будь-якого іншого місця. Бажаємо, щоб вогонь приносив Вам любов, щирість і радість!», - зазначила Ольга Приходько.

«Ви справді запалюєте вогні в душах! Дякуємо вам, пластуни, за те, що підтримуєте світлу традицію Вифлеємського вогню – передвісника свят, а головне – миру. Нехай цей Вогонь принесе добробут і спокій у кожну українську домівку!

Велика подяка Вам за те, що щороку передаєте Вифлеємський вогонь захисникам у зону бойових дій на Сході України, у прифронтові міста та військові госпіталі. У передсвятковий час Вогонь об’єднує усю країну!», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Сьогодні з 16:00 усі охочі зможуть отримати вогонь у приміщені залізничного вокзалу у Львові. Звідти кожен  зможе запалити свічку та перейняти символ миру до своєї оселі.

Довідка

Цього року лампадку у Вифлеємі запалили 24 листопада. Опісля його привезли до Відня, де 12 грудня в храмі святого Стефана його урочисто передали усім представникам скаутських організацій.

В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни − українські скаути.

Щороку Вифлеємським вогонь миру передають громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. Цьогоріч львівським пластунам передали вогонь друзі харцери (члени скаутського руху у Польщі).

До 2 січня українські скаути планують відвідати більше 100 установ.

Замість Вифлеємського вогню - Кремлівський: в Офісі Президента не відрізняють пластунів від піонерів

Пластуни збирають кошти на ремонт другого поверху будівлі у Винниках - центру Петра Франка

У Львові буде фестиваль «День пластуна»

Пласт відкриває перший поверх Вишкільного центру у Винниках і анонсує благодійний забіг з Майдану

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів