Пластуни збирають кошти на ремонт другого поверху будівлі у Винниках - центру Петра Франка

13:21 30 листопада 2021 р.

Фото до новини

Пластуни закликають приєднуватися до Всеукраїнського дня добрих справ і підтримати ремонт другого поверху у вишкільному центрі Пласту у Винниках.

Про це львівський осередок Пласту повідомив Dailylviv.com.

14 жовтня львівський осередок Пласту відкрив домівку організації у Винниках, за адресою Крип'якевича 2а. Вже зараз у Центрі проходять пластові заняття та зустрічі, за перший місяць до Пласту приєднались понад 50 дітей з Винників, а ще більше сотні очікують коли з'явиться така нагода. Згодом тут будуть організовані регулярні тренінги для всіх охочих стати волонтерами та отримати навички виховника – найближчого друга дітей у Пласті. Кожен майбутній виховник упродовж 5-6 років буде наставником для 10-12 дітей, які чекають вступу до найбільшої скаутської організації України.

До Всеукраїнського дня добрих справ "Щедрий вівторок", який цьогоріч проходить 30 листопада, пластуни закликають зробити маленьке добро для великої цілі розвитку Пласту у Львові - зробити його доступним для кожної дитини.

З 2017 року у Винниках велась робота над перетворенням старенької поліклініки, яку місто передало пластунам у довготермінову пільгову оренду, у майбутній Пластовий вишкільний центр. Проєкт отримав інвестиції у 5 мільйонів гривень та значну фінансову підтримку від Львівської міської ради. За цей час було відремонтовано двоповерхову будівлю з конференц-залом, п’ятьма кімнатами для занять та кухнею. Для завершення робіт пластунам залишилося зібрати 300 000 грн на ремонт другого поверху будівлі та оздоблення фасаду. Вишкільний центр назвали на честь Петра Франка, одного зі співзасновників Пласту.

Довідка:

Пласт – українська скаутська організація, найбільша та найстарша молодіжна організація України, що виховує свідому та проактивну українську молодь на скаутських засадах.  МГО «Пласт Львів» є осередком організації у м. Львів - найбільшою молодіжною організацією міста та найчисельнішим осередком Пласту у світі. Зараз Пласт у Львові налічує понад 2500 членів. 

У Львові урочисто відзначили річницю першої пластової присяги (відео, оновлено)

Пластунам Львівщини подякували і підтримали на майже 1,5 млн грн

У Львові присягатимуть пластуни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів