Пласт відкриває перший поверх Вишкільного центру у Винниках і анонсує благодійний забіг з Майдану

12:09 14 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У Винниках проводитимуть сходини (заняття), пластові заходи і тренінги для майбутніх волонтерів-виховників пластунів.

З 14 жовтня львівський осередок Пласту відкриває перший поверх Вишкільного центру у Винниках, за адресою Крип‘якевича 2а.

Про це Dailylviv.com повідомила ЛММГО «Станиця Львів Пласту – НСОУ». 

З кінця жотвня тут розпочнуть заняття новостворені пластові гуртки, сформовані з дітей та виховників, які проживають у Винниках. Приміщення центру стане також місцем для зустрічей пластунів зі Львова, обласних та окружних осередків Пласту. Зокрема, тут будуть відбуватись вишколи (тренінги) і заходи для молодших та старших пластунів, як від Пласту, так і спільно з дружніми організаціями. У майбутньому центр стане хабом для співпраці активної молоді Львова. 

Робота над приміщенням центру велась упродовж 4 років, з 2017 року, за підтримки Львівської міської ради та благодійників Пласту. За цей час було укріплено та відремонтовано двоповерхову будівлю з конференц-залом, п’ятьма кімнатами для занять, санвузлом та кухнею. На першому поверсі вишкільного центру вже відбулись перші заходи – вечірня ватра для старшопластунів на задньому подвір’ї. У наступні вихідні в центрі проведуть Вишкіл першої медичної допомоги для львівських пластунів. Роботи на другому поверсі будівлі ще тривають. 

Зокрема, потребують встановлення підлоги, міжкімнатних дверей та нових меблів, також необхідно облаштувати благоустрій та оздобити фасад портретом Петра Франка. Заплановані роботи Пласт у Львові оцінює у 1 640 000 грн, з них у наступному році очікує отримати на забезпечення меблями 740 000 грн та облаштування благоустрою 600 0000 грн від Львівської міської ради, а для завершення ремонтних робіт на другому поверсі звертається по допомогу до небайдужих благодійників - необхідно залучити 300 000 грн. 

З цією метою 23 жовтня Пласт Львів спільно з Лігою Доброго Бігу та Run4U організовує «Файний осінній трейл» − благодійний забіг осіннім буковим лісом, лугами з захоплюючими краєвидами та колоритними селами Жовківщини та Яворівщини, ландшафтним заказником «Климова Дебра». Старт локації − Чарівні озера у с. Майдан, що на Львівщині. Усі отримані кошти з проведення, за винятком організаційних витрат, будуть передані Пласту Львова, як благодійна допомога для ремонту вишкільного центру. 

Інформаційна довідка

Пласт – українська скаутська організація, найбільша та найстарша молодіжна організація України, що виховує свідому та проактивну українську молодь на скаутських засадах. МГО «Пласт Львів» є осередком організації у м. Львів - найбільшою молодіжною організацією міста та найчисельнішим осередком Пласту у світі. Зараз Пласт у Львові налічує понад 2500 членів. 

Петро Франко – найменший син у родині Івана Франка та Ольги з роду Хоружинських. Спортовець, пластун, січовий стрілець, сотник УГА, авіатор, учений-хімік, винахідник, письменник, педагог, депутат, громадський діяч, перший директор меморіального музею Івана Франка у Львові. За своє життя Петро Франко зробив неоціненний внесок у становлення української державності, авіаційну, видавничу та дослідницьку справу, розвиток спорту, молодіжного руху та хімічної науки. Разом з д-р Олександром Тисовським та Іваном Чмолою був одним з засновників Пласту. На його честь названо Вишкільний центр у Винниках. 

У Львові урочисто відзначили річницю першої пластової присяги (відео, оновлено)

Пластунам Львівщини подякували і підтримали на майже 1,5 млн грн

У Львові присягатимуть пластуни

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів