Скільки відвідувачів може бути у закладах культури Львівщини у квітні

23:30 6 квітня 2022 р.

Фото до новини

З 1 квітня заклади культури Львівщини відновили свою роботу.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com. Кількість відвідувачів у закладах культури не може перевищувати кількості місць в їх укриттях, куди повинні перейти усі, хто перебуватимуть у закладі під час сигналу повітряної тривоги.

Театри

Львівська національна опера розпочала цикл платних концертів на великій сцені «З вірою у перемогу! Мистецтво надихає жити». Також запланована низка концертів для дітей у Дзеркальній залі опери. Наразі формують репертуар.

Львівський національний театр ім. М. Заньковецької відновив показ платних вистав на стаціонарі. У планах театру також покази благодійних вистав (у т.ч. у місцях тимчасового поселення ВПО).

Львівський музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича поступово відновлює платні вистави, проте одночасно актори театру грають вистави для вимушено переміщених осіб, які мешкають безпосередньо в театрі. На 16 квітня у співпраці з акторами театрів Луганська, Маріуполя, а також за участі артистів Харківської опери, театр ім. Ю. Дрогобича планують провести великий благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Львівський театр ляльок і театр ім. Леся Курбаса відновлюють покази платних вистав та одночасно продовжують приймати в себе переселенців.

Музеї та заповідники

Приймають відвідувачів Державні  історико-культурні заповідники “Тустань” і “Нагуєвичі”, а також скансен “Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. К.Шептицького" (Шевченківський гай).

З 26 березня відновили прийом відвідувачів відділи Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького - музеї-заповідники «Підгорецький замок», «Жовківський замок», «П'ятничанська вежа».

Команда Львівського музею історії релігії регулярно організовує тематичні екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею і розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених осіб.

Відтепер повноцінно працює і відділ Львівського історичного музею "Музей історії України" на пл. Ринок, 24. Відвідувачі можуть оглянути  виставковий проєкт "Наша Державність" і частково експозицію "Археологія”. Для дітей проводитимуть екскурсії і квест "Дослідники історії". Також повноцінно продовжує працювати відділ "Музей історії науки і техніки" (вул. Вітовського, 57),  де розміщені  унікальні колекційні ретроавтомобілі.

Поступово відновлює роботу Історико-краєзнавчий музей у м. Винники. Найближчим часом заплановано відкриття фотовиставки, також згодом запрацює відділ Історико-краєзнавчого музею у Глинянах - Музей ткацтва і килимарства.

Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові пропонує відвідувачам безкоштовно прогулятися садибою львівської вілли історика й оглянути мобільні виставки про життя і діяльність Михайла Грушевського та його доньки Катерини. Окрім того, колектив музею запланував проведення інших цікавих заходів: лекцій, зустрічей, показів фільмів.

Експозиції Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького закриті. Проте, відділ музею “Українське мистецтво ХХ ст” на Драгоманова, 42 ініціював проєкт “Музейна майстерня”. Проєкт передбачає майстер-класи для дітей, яких війна змусила покинути свої домівки і які сьогодні тимчасово перебувають у Львові. З інформацією про проєкт, графіком майстер-класів і умовами запису можна ознайомитися на фейбук-сторінці музею.

Бібліотеки і Народні доми

Бібліотеки області ввесь цей час працювали і продовжують працювати у штатному режимі. Зокрема, три обласні бібліотеки у Львові (Львівська обласна бібліотека для дітей, Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Р. Іваничука, Львівська обласна універсальна наукова бібліотека), окрім основної діяльності, організовують плетіння сіток для військових, проводять різноманітні заходи і майстер-класи для дітей та дорослих, організовують концерти, поетичні читання, курси з вивчення української мови для ВПО. 

У бібліотеках і народних домах області організовано гурткову роботу з дітьми вимушених переселенців, проводять курси з вивчення української мови для внутрішньо переселених осіб, надають психологічні консультації усім, кому вони потрібні, організовують тематичні книжкові виставки і години читання поезій, заплановано проведення майстер-класів з виготовлення великодніх писанок для ВПО, розучування гаївок з дітьми тощо. Також безперервно триває робота над плетінням маскувальних сіток для наших військових.

Росія згине від поезії вільних: понад 10 тисяч віршів сімома мовами написано в час війни

Луганські музиканти дадуть перший концерт у Львівському органному залі: година бароко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів