Львівський музей історії релігії експонує світлини військових з-під Зеленопілля

19:26 10 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У понеділок, 10 липня, у переддень третьої річниці трагічних подій під Зеленопіллям, у Львівському музеї історії релігії відкрили фотовиставку «Україно моя».

Про це повідомили сьогодні, 10 липня, у Львівській облдержадміністрації, де також поінформували: «Експонати – це документальні кадри самих учасників бойових дій під Зеленопіллям (Ізваринський котел), зафіксовані мобільними телефонами безпосередньо на полі бою. Фотовиставку присвятили пам’яті про полеглих і живих захисників кордону України».

У ніч на 11 липня 2014 року прикордонники із 2-ї мотоманевреної групи Державної прикордонної служби України, а також військовослужбовці Збройних сил України, які входили до батальйонної тактичної групи, сформованої з підрозділів 24-ї механізованої бригади, особовий склад якої – переважно уродженці Львівщини, а також 72-ї механізованої з Білої Церкви й першого батальйону 79-ї аеромобільної з Миколаїва вийшли в опорний пункт у районі селища Зеленопілля. Їхнім завданням було прикриття визначеної ділянки Державного кордону. Але о 4.30 хвилин ворожа реактивна артилерія (із застосуванням системи залпового вогню БМ-21 «Град») завдала потужного удару по позиціях українських військ», – нагадали також сьогодні, 10 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів