Культура (cтор. 78)

Фото для новини

14:15 21 січня 2020 р.

На Львівщині оголосили конкурс на підтримку регіонального кінематографу

Департамент внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації в межах «Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки» оголосив конкурс на підтримку регіонального кінематографу.

Культура

Фото для новини

10:45 21 січня 2020 р.

Поетеса зі Львівщини претендує на Шевченківську премію

Книга поезій «Бабин Яр. Голосами» письменниці з Жовкви Маріанни Кіяновської увійшла у список творів, які братимуть участь у фінальному відборі Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Культура

Фото для новини

18:39 20 січня 2020 р.

На Львівську міськраду поскаржаться в ЮНЕСКО

Понад 10 судових спорів щодо незаконних забудов в межах історичного ареалу Львова дають підстави нарікати на міську владу в світову організацію, що охороняє культурну спадщину.

Культура

Фото для новини

17:44 19 січня 2020 р.

Львів`яни готують скаргу у штаб-квартиру ЮНЕСКО

Завтра, 20 січня, представники низки громадських організацій дадуть пресконференцію у Львівському пресклубі на тему «Зупинити незаконні забудови в історичній частині міста. Львів`яни готують скаргу у штаб-квартиру ЮНЕСКО».

Культура

Фото для новини

11:00 19 січня 2020 р.

У центрі Львова освячуватимуть воду

19 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові традиційно відбудеться щорічний чин освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій міста.

Культура

Фото для новини

09:50 18 січня 2020 р.

«Свято Пампуха» триватиме у Львові два дні

18 та 19 січня в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківському гаю) на вулиці Чернеча Гора у Львові вже одинадцятий рік поспіль триватиме «Свято Пампуха».

Культура

Фото для новини

12:00 17 січня 2020 р.

Управління культури Львівської міськради отримало нову начальницю

Начальницею управління культури Львівської міської ради призначили кандидатку мистецтвознавства, кураторку, викладачку, дослідницю українського діаспорного мистецтва та громадську діячку Христину Береговську.

Культура

Фото для новини

15:59 16 січня 2020 р.

Влодка Кауфмана і Тараса Прохаська – на здобуття Шевченківської премії

Інститут стратегії культури висунув на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка митця Влодка Кауфмана з проєктом «Бесіда» (номінація «Візуальне мистецтво»), а Мистецька рада «Діалог» – Тараса Прохаська зі збіркою есеїв «Так, але…» («Література»).

Культура