У Дрогобичі розпочався Х Міжнародний фестиваль Шульцфест, присвячений письменнику та митцю Бруно Шульцу

23:21 12 липня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні у Дрогобичі розпочався Х Міжнародний фестиваль “Шульцфест”, присвячений письменнику та митцю з Дрогобича - Бруно Шульцу.

Про це Dailylviv.com повідомили у Дрогобицькій районній військовй адміністрації. 

- Х Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца передовсім важливий для міста, України, світу в контексті культури. Подія, яка об’єднує інтелектуалів та митців світового масштабу, але перш за все показує свою силу мистецтва і незмінну циклічність, бо вже вдесяте “Шульцфест” відбувається у Дрогобичі, а наше місто і регіон стає культурною меккою. В час війни вдалось приїхати не всім гостям та учасниками фестивалю, бо багато з них - письменників, художників, митців - зі зброєю в руках захищають нашу країну. Проте ми зробимо все для того, щоб наступна едиція фестивалю відбулась вже у мирній країні”, - виголосив під час офіційного відкриття Х Міжнародного фестивалю “Шульцфест" начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Цьогорічний Х Міжнародний фестиваль “Шульцфест” має дві частини. Перша відбувалась у Любліні 7–10 липня, друга – у Дрогобичі. Під час фестивалю у місті автора «Цинамонових крамниць» гостей запрошують на тематичні лекції від Сергія Жадана, відеозв’язок із перекладачами Шульца та знавцями його творчості, мистецькі виставки, концерти, спектаклі.

Також під час Шульцфесту буде благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ. Вхід на фестивальні події – безкоштовний.

Фестиваль відбувається під почесним патронатом Генерального Консула Республіки Польщі у Львові, Президента міста Люблін (Польща) та Дрогобицької міської ради.

Довідка

Бруно Шульц - польський письменник та художник єврейського походження, який народився і творив у Дрогобичі. Свої твори писав польською мовою. Літературні критики ставлять книжки Бруно Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки. Посмертна слава Бруно Шульца — світового рівня.

У неділю Винник у Львові співатиме для потреб ЗСУ

У Варшаві відбудеться концерт солідарності з Україною

У Берліні 16-річний син нацгвардійців зі Львова відкрив благодійний концерт для допомоги Україні

У Львові дасть безкоштовний концерт всесвітньо відомий французький віолончеліст Готьє Капюсон

Світовий рекорд: Львів і українці в 47-ми країнах одночасно заспівали "Ой у лузі червона калина"

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів