Укрзалізниця розпочала повну дерусифікацію

22:43 20 липня 2022 р.

Фото до новини

Залізнична компанія зобов'язана за законом позбутися дублювання інформації російською мовою на квитках і позначок, які відповідно до міжнародних угод і документів наносилися російською мовою на рухомий склад.

Клієнти Укрзалізниці переходять на українську мову. Так, за останні три місяці війни 99% клієнтів основною мовою в чат-боті обирали українську. Про це повідомила Укрзалізниця, пише Dailylviv.com

Тоді як у січні, у перший місяць після запуску власного бота з продажу квитків у Viber і Telegram, українською за замовчуванням користувалися тільки 55% пасажирів, ще 43% послугувалися російською, 2% — англійською. 

Наразі чат-боти Укрзалізниці доступні двома мовами: українською та англійською. Також ще раніше Укрзалізниця видалила російську версію власного сайту і порталу з продажу квитків booking.uz.gov.ua.

Наступним кроком стане повна дерусифікація залізниці. Зокрема, компанія планує позбутися дублювання інформації російською мовою на квитках і позначок, які відповідно до міжнародних угод і документів наносилися  російською мовою на рухомий склад. 

Якщо ви виявили російську мову на офіційних майданчиках Укрзалізниці, просимо надсилати відповідну інформацію на електронну пошту: service@uz.gov.ua.

Також просимо повідомляти, якщо працівники Укрзалізниці під час обслуговування використовують російську мову. 

В Укрзалізниці виявили чотирьох російських агентів: хто вони

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів