Органний зал у Львові відкрив сезон концертів без світла

21:29 24 жовтня 2022 р.

Фото до новини

У зв’язку з проханням влади економити електроенергію, Львівський будинок органної і камерної музики переходить на новий, енергоефективний рівень. До кінця жовтня усі події концертного залу проводитимуть з використання мінімальної кількості електроенергії на сцені та в залі.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Останнім часом Росія посилила ракетні обстріли України, бʼючи по обʼєктах критичної інфраструктури. Ворог намагається вибити українців із нормального ритму життя, позбавивши світла. Так сталось на одному з концертів у Львівському органному залі, коли перед самим його початком зникла електроенергія. Увесь склад симфонічного оркестру половину концерту грали для слухачів у суцільній темряві, підсвічуючи свої ноти ліхтариками.  

Після цього, адміністрація концертного залу прийняла рішення проводити концерти «без світла», першим з яких став концерт органіста Сергія Павліва «Музика Баха».

«Зараз  економія електроенергії в Україні набуває особливої актуальності, тому Львівський органний зал вирішив показати приклад громадських заходів в режимі енергозбереження. Для того, щоб відбувся концерт класичної музики, достатньо дуже малої кількості ресурсів насправді. До кінця жовтня будемо працювати в такому режимі: приглушене світло і максимально концентрована атмосфера», — каже Тарас Демко, співдиректор Органного залу.

Львівський органний зал в час війни: що відбувається

У Львові слухають музику, яку забороняли тоталітарні режими Сталіна і Гітлера (відео)

Музична сенсація: в органному залі Львова прозвучить справді перший український фортепіанний концерт

100 записів класичної музики, 3 000 000 слухачів, мемарня у Telegram - Органний зал підбиває підсумки(відео)

Україна, США, Канада: мобільний додаток Ukrainian Live Classic набирає популярності в світі

У Львові на фортепіано виконали композицію, написану для музиканта з однією рукою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів