Хор Гомін об’єднають зі Львівським органним залом (відео)

12:46 26 серпня 2022 р.

Фото до новини

На виконкомі Львівської міської ради підтримали питання про розвиток концертних організацій Львівської міської територіальної громади.


Це рішення має на меті об’єднати Львівський будинок органної і камерної музики та муніципальний хор «Гомін» з метою синергії зусиль, досвіду і практик обох організацій.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мета такого рішення – поєднання інноваційних мистецьких практик обох інституцій, ефективного менеджменту, активізація міжнародної співпраці та залучення найвідоміших музичних колективів, солістів і диригентів, популяризація української класичної музики та українських виконавців в Україні та світі, позиціонування м. Львова як одного з основних центрів музичного мистецтва України.

«Ми активно працювати над цим рішенням разом з колективами. Вийшли на декілька пунктів, які фіксуємо цим рішенням і потім передбачимо їх в проєкті ухвали. Така синергія дасть змогу підвищити розмір заробітної платні культурним діячам, об’єднати зусилля, напрацювати програму, стратегію розвитку», – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

«Львівський органний зал повністю підтримує таке рішення. Раді, що митці зможуть отримувати більшу зарплатню, це суттєве рішення. В найближчий час напрацюємо спільну стратегію розвитку і будемо працювати в цьому напрямку», – наголосив Іван Остапович, керівник Львівського органного залу.

«Ми хочемо зберегти бренд Львівського муніципального хору «Гомін», штат колективу, тому підтримуємо таке рішення. Будемо розробляти спільну концерту стратегію і розвиватись разом із органним залом», – додав Руслан Ляшенко, художній керівник Львівського муніціпального хору «Гомін».

Львівський органний зал в час війни: що відбувається

Музична сенсація: в органному залі Львова прозвучить справді перший український фортепіанний концерт

100 записів класичної музики, 3 000 000 слухачів, мемарня у Telegram - Органний зал підбиває підсумки(відео)

Україна, США, Канада: мобільний додаток Ukrainian Live Classic набирає популярності в світі

«Органна мемарня»: в мережі набувають популярності українські меми про музичних геніїв

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів