Виставку з нотками порнографії у Львівському мистецькому центрі публічно обговорять

15:30 13 січня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 14 січня, у Львівському мистецькому центрі шукатимуть межу дозволеного ненормативного контенту тілесного характеру. До такого пошуку муніципальний заклад змусила критична реакція соціальних мереж на вульгарну фотовиставку.

Колишня львів'янка Олена Кавкун, яка навчалася у Школі фотографії імені Дієґо Марадони, а нині працює за фахом у Нью-Йорку, критично відреагувала у ФБ на появу у Львівському мистецькому центрі вульгарного фотопроєкту з нотками порнографії, пише Dailylviv.com.

"В принципі абсолютно будь-що, якщо захотіти, можна запакувати під мистецький проектний соус, - написала Олена Кавкун. - Навіть якщо це пропаганда розпусти і порнографічного* сприйняття сексуальності, об'єктивація тіла подані як благонамірене мистецтво з трішки доданою шаржовістю. Можна назвати її еротичним арт-зіном "Грішниця" і виставляти цей продукт фотографки з Луганська, Julie Poly, як вона сама сказала  - "з нотками порнографії", обидва його випуски, у створеній з міського бюджету міській галереї, якою є Львівський муніципальний мистецький центр під керівництвом Ляни Мицько.

Мабуть, планується демонструвати кожен новий випуск. https://www.instagram.com/hrishnytsia/

Отримала її (Ляни Мицько - DL) офіційну письмову відповідь як держслужбовця про те, що все гаразд, просто дуже шкода, що я не зрозуміла суті проекту.

Журнал містить також рекламу київського БДСМ простору, який надає для втіх кімнати в оренду, https://www.instagram.com/secret_place_kyiv/, сторінку якого кілька днів тому зробили приватною для перегляду.

Що б не казали красиві слова про те, що "головними героями видання стали українські художники та художниці, чиї роботи розкривають тему через призму сексуальності, самопізнання, гендеру, інтимності", контент самого журналу і його сторінки в інсті говорить сам за себе.

Поки Львівський муніципальний мистецький центр належить до підпорядкування міста, цей допис в тому числі і для вас - Іван Остапович, як керівника Управління культури, Наталія Бунда, як керівника Департаменту розвитку, Галина Слічна, як заступника міського голови з гуманітарних питань, Андрій Москаленко, як першого заступника міського голови, і вас, Андрій Садовий".

"Дуже впадає в очі, - іронізує Олена Кавкун, - виконання ЗУ “Про захист суспільної моралі” від 20 листопада 2003 р.; Указу Президента України “Основні напрямки розвитку духовності, захисту моралі та формування здорового способу життя громадян України” від 27 квітня 1999 р.

*Коментар до Ст.301 ККУ, Порнографія – вульгарно-натуралістична, цинічна, непристойна фіксація статевих актів, самоцільна спеціальна демонстрація геніталій, антиетичних сцен статевого акту, сексуальних збочень, зарисовок з натури, які не відповідають моральним критеріям, ображають честь і гідність людини, спонукають до негідних інстинктів, предмети, в яких натуралізовано відтворено статевий акт у всіх фізіологічних подробицях з метою сексуального збудження."

Львівський мистецький центр хутко відреагував на цей пост запрошенням до дискусії: "Цією публічною розмовою ми реагуємо на звернення небайдужих містян, яке поступило через Гарячу лінію міста та через допис у соцмережах про присутність ненормативного контенту тілесного характеру у Муніципальному мистецькому центрі.

Ми спробуємо розібрати ситуацію із присутністю у просторі Муніципального мистецького ценру журналів «Грішниця». Де межа дозволеного у згадках про тіло та секс у мистецтві. Наскільки це може бути нормованим у публічному просторі? Також окремо поговоримо про сексуальну освіту та можливість проявляти різноманітні суміжні проблеми через мистецтво".

Для участі у цій дискусії необхідно зареєструватися, повідомили організатори, оскільки вільних місць є лише 13.  Зрозуміло, що ця дискусія стане спробою виправдання-забалакування неестетичного промаху. Незалежно від того, чи це виправдання буде успішним, чи ні,  опублікувати світлини з журналу "Грішниця", експоновані у Львівському мистецькому центрі, Dailylviv.com не може, оскільки Google - без додаткових дискусій - забанить у пошуковому рейтинзі все, що є вульгарним.

Відомий львів'янин Богдан Панкевич у коментарі до допису Олени Кавкун толерантно зауважив: "Добре, що то міськрада не видає (журнал "Грішниця" - DL). А як приватний проєкт може існувати. Однак піарити його муніципальними засобами не варто". На що авторка посту у ФБ дотепно відповіла, що "після сукні помічниці заступника міністра освіти радісно навіть коли міська (рада - DL) просто не видає еротичного журналу".

У центрі Львова поставили пам'ятник алкоголізму і борделям, - докторка наук

У центрі Львова перешкодили танцям на пілоні напівоголених дівчат

У Львові через голодну тусу блогерів в День памяті голодоморів закрили Будинок вчених

Вартість послуг – від 2 000 до 10 000 грн за годину: львів'янка організувала бордель

У Львові адміністраторка салону масажу утримувала місця розпусти, де чоловікам надавалися сексуальні послуги

Будинки розпусти у Львові та в Дніпрі: викрито сутенера

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів