Ада Роговцева приїде на Львівщину з новим фільмом

00:46 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

7 вересня у Народному домі імені Івана Франка відбудеться презентація документальної стрічки – «Вітер зі Сходу».

Фільм про війну в Україні, про біль і мистецтво, про втрати і перемоги. Картину створено з кадрів поїздок акторів на передову. До того ж у кінострічці використані тексти відомих сучасників української поезії.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

Перед показом фільму відбудеться зустріч з улюбленицею багатьох – відомою акторкою театру та кіно Адою Роговцею, а також актрисою Світланою Орліченко. Майстри сцени належать до акторського складу цього фільму. Також дрогобичани матимуть змогу поспілкуватись і з Катериною Степанковою, яка є автором сценарію та режисер-постановницею кінострічки.

Захід організовує Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Додамо, «Вітер зі Сходу» – документально-публіцистичний фільм про виїзди групи акторів на схід України в період 2014-2019 років та про спробу творчого переосмислення митцями війни, української історії та сучасної літератури. Це кіно про причетність кожного українця до долі власного народу і відповідальність за неї. Фільм про мир і війну, про театр і імпровізовані театральні майданчики на розбомблених дорогах, про акторів і військових. В фільмі використані тексти Олександра Довженка та сучасна українська поезія (Юр Іздрик, Катерина Бабкіна, Олена Степова, Любов Якимчук). Оригінальна музика, створена Іваном Оглобліним для картини, записана із Празьким Оркестром.

Тож усіх небайдужих чекають 27 вересня у Дрогобичі, в Народному домі імені І. Франка о 17:00 на презентації документального фільму. Вхід безкоштовний.

Відома болгарська журналістка-розслідувачка почала знімати фільм у Львові

Англійський режисер зніматиме у Львові фільм про Шептицького, який вийде на екрани всього світу

Мер Львова потрапив у містичний трилер, який знімали у Львові

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів