На Народні доми у двох селах Турківщини забракло 2,5 млн грн: яка причина

12:53 3 лютого 2022 р.

Фото до новини

2,5 мільйони гривень не вистачає на реконструкцію народних домів у селах Лімна та Бітля, на яку було передбачено 6 мільйонів гривень.

Про це під час онлайн-зустрічі із представниками проєктів у галузі туризму, що реалізуються в рамках Програми секторальної підтримки ЄС коштами державного бюджету, повідомив Тарас Дубіль, голова ГО «Нова українська громада» та керівник проєкту «TourTurka», пише Dailylviv.com.

Тарас Дубіль зазначив, що за кошти секторальної підтримки на реконструкцію народних домів у селах Лімна та Бітля було передбачено по 3 мільйони гривень на кожен, а за фактом після експертизи вийшло по 4 млн 700 тис. На кошторисну вартість вплинув ріст цін на будівельні матеріали.

«Нам не вистачає 2, 5 млн. Зараз  шукаємо дофінансування і плануємо з цим питанням звернутися до Міністерства регіонального розвитку України. Зробили зміни до проєкту і хочемо просити ЛОДА, тому що це заявник проєкту, про те, щоб подати ці зміни. У нас спершу була ідея зробити лише фольк-центри, а тепер хочемо поряд облаштувати інфраструктуру, де можна було б частувати групи туристів місцевою кухнею. Щоб це був свого роду гастротур»,- наголосив Тарас Дубіль.

Народні доми у горах Львівщини перетворюють на туристичні етнофолькцентри

10 народних домів на Львівщині отримають 600 тисяч гривень

У Дрогобичі відреконструювали Народний дім

Кращі народні доми й бібліотеки Львівщини забезпечать технікою

У Віжомлі буде Центр збереження яворівської забавки та розпису

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів