Затримано високопосадовця Львівської залізниці – вимагав 55 000 грн хабара

09:33 6 січня 2023 р.

Фото до новини

Затримано високопосадовця регіональної філії Львівської залізниці – вимагав 55 000 грн хабара за відпуск відпрацьованого щебню.

Затримано та повідомлено про підозру начальнику одного із відокремлених підрозділів Регіональної філії «Львівська залізниця» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це Dailylviv.com повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав у мешканця Львівщини неправомірну вигоду в розмірі 55 000 грн за безперешкодний відпуск відпрацьованої щебеневої суміші, без оформлення відповідних на це документів.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання хабаря.

Як додали у поліції Львівщини, зловмисника викрили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно із слідчими відділу розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого управління поліції Львівщини,  співробітниками Департаменту економічної безпеки АТ «Укрзалізниця»,  за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, один з керівників регіональної філії «Львівської залізниці» неодноразово вимагав та одержував неправомірну вигоду від приватної особи за сприяння у незаконному придбанні будівельних матеріалів, а саме – щебеневої суміші, без укладання відповідних документів. 

Загалом, за «допомогою» посадовця було незаконно реалізовано близько 270 кубічних метрів будівельних матеріалів, за що він отримав від «покупця» неправомірну вигоду. Правоохоронці викрили зловмисника під час одержання ним чергової частини коштів.

Слідчі дії тривають, вирішують питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

На Львівській залізниці продавали нелегально відпрацьований щебінь

Посадовець Львівської залізниці вступив у змову з іноземною фірмою-підрядником

У Львові викрили шахраїв, які викрадали гроші з банківських карт

Затримали заступника голови ОВА, який хотів за $35 тис. відкупити підлеглого від тюрми

Прикордонник з Молдови брав хабарі у криптовалюті з утікачів від військової служби

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів