Посадовець Львівської залізниці вступив у змову з іноземною фірмою-підрядником

21:46 14 лютого 2022 р.

Фото до новини

Ділки умисно завищували обсяги проведених робіт і вносили недостовірні дані в акти приймання передачі.

Служба безпеки України викрила незаконну схему розкрадання коштів в регіональній філії «Львівська залізниця». Оборудку організував топ-чиновник залізниці. Про це повідомило УСБУ у Львівській області, пише Dailylviv.com.

За оперативними даними, посадовець залізниці вступив у змову з іноземною фірмою-підрядником, яка спеціалізувалась на проведенні ремонту та модернізації колійних машин. Ділки умисно завищували обсяги проведених робіт і вносили недостовірні дані в акти приймання передачі. 

Такою протиправною діяльністю завдано збитків державі на суму 455 тис грн. 

Наразі у межах кримінального провадження керівнику одного з відділів залізниці (на момент вчинення злочину обіймав посаду першого заступника начальника служби колії) повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно. 

Тривають слідчі дії. 

Викриття проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів