Яхту путіна вартістю майже 600 млн євро заарештували в Італії

21:58 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

Гроші на будівництво яхти збирала група російських бізнесменів, яку очолював олігарх Геннадій Тімченко.

На будівництво яхти президента росії владіміра путіна «Шехерезада», про яку стало відомо після розслідування команди Алєксєя Навального, було витрачено астрономічну суму — 583,1 млн євро. Про це повідомив сайт The insider, пише Dailylviv.com.

На яхті, швидше за все, була Аліна Кабаєва. Це з'ясувало видання «Досьє». 

"Досьє" посилається на матеріали розслідування, яке ведуть правоохоронні органи Іспанії, Італії, Німеччини і Фінляндії. Розкішна 140-метрова Scheherazade стала подарунком путіну на Новий рік: контракт на її будівництво уклали 30 грудня 2014 року. Гроші на будівництво збирала ціла група російських бізнесменів, яку, як пише видання, очолював олігарх Геннадій Тімченко.

Контракт підписувала компанія Diams Overseas, зареєстрована на британських Віргінських островах. Він був укладений з німецькою верф'ю Lürssen — і це невипадково, наголошує видання. У її доках зробили кілька яхт російських олігархів, наприклад, 156-метрову Dilbar Алішера Усманова.

За документами яхтою через офшор володіє Едуард Худайнатов, колишній президент «Роснєфті» та давній соратник Ігоря Сєчіна. Проте бізнесмен — підставна особа для путіна та його оточення, зазначає «Досьє». Загалом на будівництво «Шехерезади» з п'яти офшорів перевели трохи більше 583 млн. євро. Гроші переказували компанії Alera Assets, Diams Overseas, High Definition, Imperial Yachts, Onda Mare.

Imperial Yachts відповідала за будівництво ще двох яхт - Amadeа Сулеймана Керімова і Crescent Ігоря Сєчіна. High Definition належить співвласнику гурту «Сума» Зіявудіну Магомєдову. Onda Mare обслуговує елітні судна, її британський підрозділ очолює капітан «Шехерезади» Гай Беннетт-Пірс.

Він казав, що ніколи не бачив на борту путіна. Співрозмовник «Досьє», знайомий з колишньою олімпійською чемпіонкою Аліною Кабаєвою, стверджує, що ймовірна коханка і мати дітей путіна на судні бувала.

Про те, що "Шехерезада" належить путіну, стало відомо після розслідування команди Навального. Розслідувачі вивчили список усіх, хто працює на яхті. Список був складений у тому ж італійському порту, де виявили яхту - Marina di Carrara. У цьому документі були імена кожного члена екіпажу і всі дані, від дати народження до номера візи. Усі імена були російськими, багато пов'язані з Федеральною службою охорони (ФСО).

У травні яхту заарештував уряд Італії. Фінансова поліція встановила «наявність значних економічних і ділових зв'язків бенефіціарного власника човна „Шехерезада“ з видатними представниками російського уряду».

Українець в Іспанії потопив яхту віце-президента російського концерну з виробництва зброї

Нардепи просять санкцій проти матері дітей путіна у Швейцарії

Колишня дружина путіна публічно скаржилася, що він п'є її кров

У Франції захопили віллу доньки Путіна для біженців з України (відео)

США оголосили про нові санкції проти рф: вони стосуються перших осіб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів