Суд оцінив справедливість і контроль в інформаційній системі Шлях

01:27 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Яворівський районний суд Львівської області визнав громадянку винною у незаконному переправленні особи через державний кордон і оштрафував на 51 тисячу гривень.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 27 грудня, пише Dailylviv.com.

Обвинувачена заробляла на схемі незаконного переправлення осіб через державний кордон, знаючи, що на період воєнного стану виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено.

20 травня 2022, близько 20:40, на автозаправці у місті Яворів вона отримала від чоловіка першу частину грошових коштів у сумі 1000 доларів США. За ці гроші обвинувачена обіцяла сприяти виїзду «клієнта» за кордон шляхом внесення інформації про нього як водія громадської організації «Справедливість та контроль» до інформаційної системи «Шлях».

18 червня 2022 у месенджері WhatsApp обвинувачена дала чоловікові вказівку цього дня перетинати кордон у пункті пропуску «Будомєж-Грушів» і повідомити прикордонникам, що підставою виїзду є внесення даних до інформаційної системи «Шлях». Чоловік дійсно перетнув державний кордон та виїхав до Польщі.

За кілька днів «клієнт» повернувся і 22 червня на автозаправці віддав обвинуваченій решту винагороди — 1000 доларів імітаційними купюрами. Зловмисницю було затримано.

У судовому засіданні жінка вину визнала повністю, дала показання. У вчиненому щиро розкаялася. Вона уклала угоду з прокурором про визнання винуватості, домовившись про значно менш суворе покарання, аніж передбачено законом, — 51 тисячу гривень штрафу. 

На загальних підставах за незаконне переправлення особи через державний кордон з корисливих мотивів (ч.3 ст.332 ККУ) жінці загрожувало б від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Затверджуючи угоду і визначаючи покарання, суд зважав на молодий вік обвинуваченої, відсутність попередніх судимостей, наявність двох неповнолітніх дітей, позитивні характеристики за місцем проживання, те, що вона активно займається волонтерською та громадською діяльністю, підтримує Збройні Сили України. 

Раніше за жінку було внесено близько 149 тисяч гривень застави. Суд на прохання обвинуваченої і заставодавця переказав цю суму на користь Збройних Сил України.

Ще один шлях за кордон чоловіків призовного віку у Львові перекрили правоохоронці

Прикордонники пропускали ухилянтів від військової служби без відміток в інформбазі

Ухилянт від призову на Львівщині потрапив на лаву підсудних

На Львівщині ухилянт від служби у війську втікав за кордон як водій автобуса

Заховався під матрац: у Шегинях упіймали ухилянта

Дівчина намагалася вивезти за кордон чоловіка під ковдрою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів