Виграв суд проти Кабміну, але рішення не виконують 4 роки, – науковець

09:51 12 грудня 2019 р.

Фото до новини

Про це під час відеопрограми «Неформальна приміряльня»: кому найліпше пасуватиме мантія мера Львова-2020?» розповів Святослав Літинський, науковець, громадський активіст.


Відео: Львівський пресклуб

За його словами, суд проти Кабінету Міністрів стосувався підняття оплати праці освітянам. Але рішення суду не виконують уже четвертий рік. Немає навіть дисциплінарного покарання щодо невиконання.

Також активіст висловив свої думки про позитивні та негативні вектори розвитку Львова. Він вважає, що місто має забезпечувати ефективне ведення бізнесу і комфортне проживання громадян. Бо якщо бізнесу зручно, то збільшується кількість робочих міст та сплачених податків. 

- Місто має робити певні кроки. Наприклад, коли компанія «КIA» звернулася до одного з американських міст із пропозицією створити в ньому свій завод, місто за свої кошти навчило мешканців навичок, потрібних компанії. Після цього «КIA» не мала сумніву і створила там завод. Інший випадок був, коли влада індійського міста Богота зрозуміла, що людям, які працюють в ІТ, бракує англійської мови. Тому місто використало власні кошти, щоб навчити людей англійської мови, – розповідає Святослав Літинський.

На думку Святослава Літинського, інфраструктура міста також недостатньо розвинута, багато хаотичних забудов. Тоді як на карті Лондона, наприклад, можна побачити парк за парком.  

- Був десяток ситуацій, коли звертався до поліції і прокуратури з проханням зреагувати, але у відповідь була бездіяльність. Водночас патрульна поліція за моїми скаргами притягувала своїх працівників до відповідальності, якщо вони порушували правила дорожнього руху. Це є хорошим показником, – підсумовує Святослав Літинський.

Нагадаємо, в 1-му випуску відеопрограми Теодор Дяків розповів, що має дві папки компромату - на Садового і Синютку.

Приватний льотчик і підприємець Геннадій Хазан побажав Львову міського голову аля-Кернес.

Екссекретар ЛМР пояснив, що безкоштовний громадський транспорт – це, коли в одному місці візьмуть, а в інше перекладуть. 

А промоменеджерка Галина Гузьо вважає, що вибори міського голови Львова будуть без вибору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів