Вибухівка, якою поранено двох львів’ян, була для Правого сектору

17:21 7 лютого 2014 р.

Роман Дзівінський

Роман Дзівінський
Фото: http://vk.com/dziva1993

Про це повідомляє в п’ятницю адвокат одного з них Євгенія Закревська.

Вона написала сьогодні, 7 лютого, на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook»:

«Зі слів мого клієнта, потерпілого від вибуху вчора 6-го лютого в будинку профспілок, коробку з вибухівкою йому передав неподалік від будинку профспілок чоловік середнього зросту і статури (близько 1,75 метрів) в арафатці і капюшоні та сірій (здається) куртці. Говорив украінською, але так, як зазвичай говорять російськомовні – більш виразно, ніж потрібно.

Побачив бейдж Правого сектору, перепитав, чи дійсно хлопець з Правого сектору, впевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшалт: «Хлопці – герої, матимите собі презент».

Повернувшись до будинку профспілок, розпакувавши коробку, хлопець виявив в ній предмет, схожий на тубус для великої кубинської сигари, як він її собі уявляв, почав розкривати правою рукою, тримаючи в лівій, і стався вибух, яким йому відірвало ліву кисть і пальці правої руки та обпекло око. Я розмовляла з постраждалим «на виході» з наркозу і потім протягом декількох годин. Жодних підстав не вірити сказаному в мене немає.

Я уточнила в Будинку Профспілок інформацію щодо знаходження вибухового пристрою в коробці із медикаментами, і отримала відповідь, що з постраждалим хлопцем до мене ніхто не розмовляв, бо це було фактично неможливо. І інформація щодо коробки із медикаментами – то було вірогідне припущення , бо найчастіше передають саме медикаменти».

Як повідомляв «ЩЛ», унаслідок вибуху в Будинку профспілок поранено двох волонтерів із Львівщини, 20-річного Романа Дзівінського вже виписали зі столичної лікарні №17 та відправили до Львова, вслід за ним – ще одного пораненого в Києві – 16-річного Назарія Держила, комендант Майдану розповів про обставини їх поранення, обох тепер лікуватимуть у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів