Від вибуху в Будинку профспілок постраждали волонтери з Львівщини (відео)

18:54 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/EvromaidanSOS/photos_stream

Про це повідомила в четвер народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець.


Відео: 5 канал

Після того, як нардеп провідала 20-річного волонтера медичної служби Євромайдану Романа Дзівінського, котрому сьогодні хірург змушений був ампутувати кисть руки, пошкодженої вибухом у столичному Будинку профспілок при спробі відкрити пакет з «ліками», вона написала на своїй сторінці у мережі «Facebook»:

«Була щойно в лікарні № 17, де у відділенні політравми лежить хлопчина, порарнений сьогодні підкинутою на Майдан вибухівкою. Стан тривожний – відірвана кисть лівої руки, два пальці на правій. Око, якщо і вдасться врятувати повністю, то тільки завдяки майстерності лікарів 17 лікарні.

Так виглядає, що вибухнув взривпакет, бо не має осколків. На всіх виходах чергує міліція у бронежилетах. Аргументують потребою охорони постраждалого.

На місці достатньо депутатів та активістів, для охорони від «правоохоронців». Отримала обіцянку головного лікаря, що першим хто побачить хлопця, коли він прийде до тями, буде його адвокат.

Зараз займаються з'ясуванням персони потрепілого та іншими організаційними питаннями. Триматиму в курсі подій».

А невдовзі Леся Оробець повідомила: «Уточнена інформація – постраждалих від вибуху двоє: Роман Дзівінський, 20 років, у якого відірвана ліва кисть і пошкоджена права та ряд інших травм, а також Назар Держило, 15 років, у котрого термоопіки очей та пошкодження голови. Ситуацію тримаємо на контролі. Хлопцям адвокатів для захисту забезпечуємо. З родичами контакт налагоджуємо. Обоє з Львівської області».

Натомість активіст Автомайдану Катерина Бутко повідоммла у четвер на своїй сторінці у «Facebook», що вибухівку занесли сьогодні не тільки в Будинок профспілок, а й в Український дім. Один з водіїв Автомайдану розповів їй, що там знайшли пристрій, вибух якого міг бути значно сильнішим, аніж у Будинку профспілок. Однак цей водій вивіз його. А на уточнююче запитання журналістів про те, звідки водій дізнався, що там вибухівка, Катерина сказала:«Про вибухівку дізнався спеціаліст з охорони, а водій просто вивіз».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів