Поранений унаслідок вибуху в Будинку профспілок повернувся до Львова

12:08 7 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/EvromaidanSOS/photos_stream

За словами активістів Майдану – колишніх воїнів-афганців, які чергують під лікарнею, Романа Дзівінського «забрала не міліція, а свої».

20-річного Романа Дзівінського, який зазнав у четвер важких травм унаслідок вибуху в Будинку профспілок у Києві, вже виписали зі столичної лікарні №17. Про це повідомила кореспонденту «Радіо Свобода» заступник головного лікаря цієї медичної установи Тетяна Барановська.

За словами активістів Майдану – колишніх воїнів-афганців, які чергують під лікарнею, Романа «забрала не міліція, а свої». Про те, що ситуація в лікарні стала спокійнішою, свідчить зменшення чисельності вартових – у четвер увечері їх було близько 25, сьогодні залишилося троє.

Тетяна Барановська також підтвердила, що Роман Дзвінський відбув до Львова. Повідомляючи про це сьогодні, 7 лютого, «Радіо Свобода» нагадує, що в четвер зранку в столичному Будинку профспілок, де нині перебувають активісти Майдану, в пакеті з написом «Ліки» спрацював вибуховий пристрій.

Про це заявив активіст Євромайдану Анатолій Ведмідь на прес-конференції в штабі національного спротиву. За його словами, вибуховий пристрій спрацював у момент розкриття пакета.

Унаслідок цього одному молодому активісту (це й був Роман Дзвінський) відірвало кисть, інший отримав травми очей. Але після цього Самооборона Майдану не пустила слідчу групу на місце вибуху, також народні депутати та охорона Майдану не пустили правоохоронців до постраждалих до лікарні.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника МВС Києва Валерій Мазан, за фактом вибуху в Будинку профспілок у четвер міліція відкрила кримінальне провадження. Він додав, що провадження відкрито за статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). 

Як інформував «ЩЛ», від вибуху в Будинку профспілок постраждали волонтери з Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів