Комендант Майдану розповів про обставини поранення львів’ян у Будинку профспілок

13:59 7 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: versii.if.ua

За словами народного депутата Андрія Парубія, там вибухнув предмет, схожий на кубинську сигару.

Комендант Майдану, народний депутат від «Батьківщини» Андрій Парубій, розповів також: 

«Хлопцям зі самооборони дали предмет і просили передати його в штаб. Цей предмет зверху був схожий на блок сигарет (з написом «Ліки». – Ред.), проте коли його розпакували, всередині було щось схоже на кубинську сигару, але трошки товстішу. 

Коли хлопці хотіли перевірити, що це за предмет, почали його розкручувати, він зірвався. Ми можемо стверджувати, що це була передача ззовні для штабу, це була диверсія.

Подібний предмет був знайдений в Українському домі. Таким чином ми стали свідками ще однієї атаки на Майдан, яку, без сумніву, організовує діюча влада і спецпідрозділи». 

Також Андрій Парубій закликав охорону і попросив людей не брати та не заносити в приміщення невідомих предметів, яких не можна побачити. Обох постраждалих внаслідок вибуху: Романа Дзвінського і Назара Держила вже відправили на лікування до Львова.

Учора зранку в Штабі національного спротиву повідомили, що в столичному Будинку профспілок, де нині перебувають активісти Майдану, в пакеті з написом «Ліки» спрацював вибуховий пристрій. Внаслідок цього були поранені двоє молодих людей.

За фактом вибуху міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів), повідомив виконувач обов’язків начальника МВС Києва Валерій Мазан.

Самооборона Майдану не пустила слідчу групу на місце вибуху, також народні депутати та охорона Майдану не пустили міліцію до постраждалих до лікарні.

Про це інформує в п’ятницю «Радіо Свобода».

Як повідомляв «ЩЛ», від вибуху в Будинку профспілок постраждали волонтери з Львівщини, 20-річного Романа Дзівінського вже виписали зі столичної лікарні №17 та відправили до Львова, вслід за ним вирушив ще один поранений в Києві – 16-річний Назарій Держило.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів