До Львова відправили ще одного пораненого в Києві (доповнено відеосюжетом)

13:30 7 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Народний депутат Олександр Бригинець повідомив у п'ятницю, що 15-річний Назарій Держило втратив унаслідок вибуху в Будинку профспілок одне око, друге – теж у небезпеці.

Нардеп від ВО «Батьківщина» написав у п’ятницю на своїй сторінці в мережі «Facebook»:

«І другий поранений хлопець залишив межі Києва. Сподіваюся, дорога буде швидкою і легкою. 

Говорив з батьком Назарія. Виявляється, він лише вчора о 7 годині ранку приїхав до Києва – втік з дому нікого не попередивши, але о 23 з поїзду подзвонив мамі сказати, щоб не хвилювалася – він поїхав до Києва. А вже о 9-й із чимось він постраждав від теракту. 

Лікарі видалили йому одне око, друге теж у небезпеці, але шанси зберегти його значні. Ще одна велика неприємність: шматки кістки травмували йому мозок, але лікарі сподіваються, що сила Назарія, допомога громади і лікарів, молитви всієї країни допоможуть йому вистояти. 

Окрема подяка меру Львова, який оперативно відреагував на проблему і не залишив хлопців в Києві, де ризики значно більші, ніж у Львові! Окрема подяка міліції Шевченківського району, яка не перешкоджала нам вивезти хлопців і всім лікарям, які докладати, докладають і будуть докрадати максимум сил для того, щоб врятувати найкращих українців!».

Натомість «ТСН.ua» повідомляє у п’ятницю, що 16-річний постраждалий від вибуху у Будинку профспілок вже переніс три операції, але одне око врятувати не вдалося, однак є надія врятувати друге. Очевидці стверджують, коли Назара привезли до лікарні, то все його обличчя було в крові і великих відкритих ранах.

Міліція приїжджала до Назара один раз – коли його перевезли до дитячої лікарні, але активісти її до хлопця не впускали. До нього приїхав батько, який відмовився коментувати стан свого сина. 

Другий поранений унаслідок вибуху в Будинку профспілок, 20-річний Роман Дзівінський, втратив кість лівої руки та частину пальців правої. А відомо, що хлопець був шульгою.

Біля його палати у лікарні №17 також чатували активісти і нікого до нього не впускали. Міліція навідувалася до Романа декілька разів. Вона підозрює, що протестувальники на Майдані Незалежності зберігають вибухівку, а вибух стався внаслідок недбалого утримання небезпечних речовин.

Як інформував «ЩЛ», від вибуху в Будинку профспілок постраждали волонтери з Львівщини, 20-річного Романа Дзівінського вже виписали зі столичної лікарні №17 та відправили до Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів