У Львові арештували квартиру працівниці музею: втрачено стародруків на майже 6 млн грн

09:37 9 серпня 2021 р.

Фото до новини

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова наклав арешт на квартиру, яка належить екс-завідуючій відділу Музею мистецтва староукраїнської книги ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького. Її підозрюють в тому, що вона допустила порушення посадових обов`язків, що призвело до втрати музейних предметів.

Про це йдеться в ухвалі судді Сергія Гирича від 4 серпня 2021 року, інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.com.

Із ухвали випливає, що мова йде про втрачені книжки, через що збитки Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького оцінюють у 5,82 млн грн.

Поліція розслідує справу ще з 2017 року. Тоді новопризначений директор галереї Тарас Возняк заявив про рекордну крадіжку стародруків із музею – понад 400 музейних предметів, частина з яких була підмінена.

«Вкрадена кожна четверта старовинна книга, – казав Тарас Возняк. – Мене часто запитують, як так могло статися, як можна було вкрасти мікроавтобус або два стародруків? Переконаний – це тривало роками. І це був не спонтанний процес, а добре налагоджене і цілеспрямоване викрадення".

Про підозру зі ч.2 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тодішній завідуючій відділом Музею мистецтва староукраїнської книги повідомили 29 липня цього року.

Відомо також, що в рамках досудового розслідування представник музею подав цивільний позов до підозрюваної на понад 5,8 млн грн. Арешт на квартиру наклали через цей позов,  «з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення».

Наразі інформація про обрання запобіжного заходу підозрюваній в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня.

На Львівщині відкрили унікальний Музей стародруків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів