У міністерстві культури вважають передчасними висновки про вкрадене у Львові

16:55 11 січня 2017 р.

У Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького ще не завершили повне звірення експонатів.

Міністерство культури України стурбоване вказаною ситуацією. Разом з тим, вважаємо, що до завершення повного звірення фондів Відділу робити висновки про відсутність музейних предметів передчасно.

У міністерстві культури України повідомили сьогодні, 11 січня: «За інформацією керівництва Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, результати проведення звірення музейних предметів групи зберігання рукописів та стародруків відділу галереї «Музей мистецтва староукраїнської книги» й фонду «Кириличні стародруки» показали, що не виявлено 95 інвентарних позицій, а у фонді «Рукописи» не виявлено два рукописи. Міністерство культури України стурбоване вказаною ситуацією. Разом з тим, вважаємо, що до завершення повного звірення фондів відділу робити висновки про відсутність музейних предметів передчасно».

«Метою звірення наявності предметів з фондово-обліковою документацією музею є контроль за станом ведення основних облікових документів та встановлення відповідності фактичної наявності предметів, ідентифікуючих ознак та стану їх збереженості даним основних облікових документів. На сьогодні Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького повне звірення не завершено», – пояснили у міністерстві.

«Окрім того, міністерством культури опрацьовується питання створення робочої групи для надання методичної допомоги в проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького. У 2016 році було відновлено роботу експертно-фондової комісії міністерства культури України, яка є постійно діючим консультативно-дорадчим органом для надання рекомендацій та пропозицій з питань обліку та зберігання музейних предметів і музейних колекцій Музейного фонду України.

За рішенням засідання експертно-фондової комісії, Мінкультури було рекомендовано звернутися до музеїв та заповідників сфери управління відомства, які не надали матеріали щодо проведення звірення, в тому числі Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса  Возницького, з проханням надати у трьохмісячний термін підсумкові матеріали звірення для подальшого їх опрацювання», – повідомили також на сайті міністерство культури України.

Як інформував «ЩЛ», директор Львівської галереї назвав крадіжку її раритетів наймасштабнішою в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів