Митники вилучили в Краковці 68 стародруків

13:54 6 січня 2017 р.

Фото до новини

Громадянин України намагався вивезти до Польщі 68 стародруків середини XIX – початку XX сторіч.


У Державній фіскальній службі України повідомили сьогодні, 6 січня, що громадянин України, який прямував з України в Польщу автомобілем «Toyota» через міжнародний пукт пропуску «Краковець», обрав для проходження митного контролю він смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Однак у працівників митниці виникла під час візуального огляду цього автомобіля підозра про наявність в ньому товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. 

Відтак, митники оглянули автомобіль «Toyota» й виявили у двох сумках в його багажному відділенні 68 стародруків. Зокрема – «Типограціи Конрада Вингебера» 1845 року видання й «Головный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь» 1888 року видання та художні твори, словники й наукові видання. початку ХХ століття.

Про це повідомили сьогодні, 6 січня, на сторінці Державної фіскальної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж з Краковця й поінформували: «Оскільки громадянин формою проходження митного контролю обрав смугу руху «зелений коридор», що вважається заявою про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території, та свідчить про факти, що мають юридичне значення, він порушив встановлений відповідно до МКУ порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За ознаками порушення правил Митного кодексу України, складено протокол. Історичну та культурну цінність стародруків встановлять експерти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів