Поліціянти катували незаконно затриманих у Тернополі: слідство у Львові

07:47 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Слідчі ТУ ДБР у Львові розслідують справу поліціянтів з Тернополя, запідозрених у перевищенні службових повноважень і катуванні незаконно затриманих.

Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура, пише Dailylviv.com.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної  прокуратури повідомлено про підозру трьом співробітникам Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень та катуванні.

За даними слідства, працівники УСР на узбіччі дороги в обласному центрі зупинили  бус із 4 тернополянами. Діючи в інтересах свого знайомого, виходячи за межі наданих їм прав та службових повноважень, без будь-яких законних на те підстав  співробітники УСР із застосуванням заходів фізичного та психологічного впливу здійснили затримання чоловіків, що перебували в автомобілі. Вони силою витягли їх з авто та завдали тілесних  ушкоджень, хоча потерпілі не чинили їм жодного опору.

Правоохоронці впродовж 2 годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані: лежачи на узбіччі проїзної частини дороги обличчям вниз з заведеними за спину руками в кайданках. Їх дії завдали потерпілим окрім фізичних, ще  й моральних страждань, адже очевидці події, оскільки це все відбувалось у громадському місці,  знімали побачене на мобільні телефони.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Апеляцію львівських поліціянтів, звинувачених у смерті хлопця, розглядатимуть у Тернополі нові судді

Львівських патрульних підозрюють у перевищенні влади

Прокуратура розпочала розслідування скоєного львівськими «беркутівцями» в Києві

У пункті обміну валюти на вулиці Гнатюка привласнили гроші клієнтки - поліція

У Києві суворо каратимуть за використання піротехнічних виробів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів