У Києві суворо каратимуть за використання піротехнічних виробів

08:08 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Заборона використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану стосується як фізичних, так і юридичних осіб. За порушення заборони застосовуватимуть як адміністративну, так і кримінальну відповідальність

Про це повідомила поліція Києва, пише Dailylviv.com.

Статті, які передбачають покарання за реалізацію чи використання піротехнічних засобів відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України:

- ст. 164 КУпАП - порушення порядку провадження господарської діяльності;

- ст. 173 КУпАП - дрібне хуліганство;

- ст. 182 КУпАП - порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях;

- 195-6 КУпАП - порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів;

- 296 ККУ – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Поліціянти разом з іншими профільними службами перевірятимуть дотримання законодавства щодо реалізації піротехніки, а також реагуватимуть на всі факти продажу чи використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів під час дії воєнного стану.

А міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян такими словами: "У ніч проти неділі ми всі з вами зустрінемо Новий рік. Я знаю, що ми звикли відзначати це свято як великими компаніями, так і у родинному колі, весело та яскраво. Багато хто, попри заборону, котра діє з 2014 року, робив це з феєрверками. Звертаюся до вас, дорогі харків‘яни, - цьогоріч обмежте себе у цій розвазі. На дворі війна, звуків вибухів нам і без феєрверків вистачає. Не слід лякати своїх сусідів розривами петард чи іншої піротехніки. Наш ворог і без того робить багато чого, аби зіпсувати нам новорічні та різдвяні свята". 

У Львові за новорічні феєрверки та салюти можуть і оштрафувати, і арештувати на 15 діб

У Львові заборонена піротехніка

Піротехніки знищили неподалік Львова артснаряди

Львівська міськрада нагадала про заборону піротехніки

На Львівщині вилучили 15290 піротехнічних виробів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів