На Львівщині вилучили 15290 піротехнічних виробів

12:52 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

Однак ними вже встигли травмуватися їх покупці.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС стверджує, що на Львівщині щоденно проводяться заходи по недопущенню незаконного продажу піротехнічних виробів (петард, феєрверків, салютних установок тощо). Від 24 грудня 2013 року правоохоронці перевірили вже 44 торгівельних заклади, які мають дозволи МВС України на торгівлю піротехнікою та 1373 стихійних місць можливої реалізації піротехніки.

У ході перевірок виявлено 68 фактів незаконного продажу піротехнічних виробів та вилучено 15290 штук таких виробів. По кожному з виявлених фактів складено протоколи за частиною 6 статті 195 Кримінального кодексу України про адміністративні правопорушення, які скеровані у відповідні суди на розгляд.

Окрім того, виявлено три порушення правил використання піротехніки, за які до відповідальності притягнуто таку ж кількість осіб. Станом на 8 грудня на території Львівської області зареєстровано два факти травмування громадян внаслідок порушення правил безпеки під час використання піротехнічних виробів.

Так, 31 грудня 2013 року у Франківському районі Львова близько 16-ї години внаслідок вибуху саморобної петарди неповнолітньому хлопцеві відірвало пальці на лівій руці. У іншому випадку забій щелепи отримав 23-річний львів’янин, котрий порушив правила безпеки під час запускання феєрверку. Подія сталась 1 січня. 

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині за два дні вилучили 1876 піротехнічних виробів, петарда позбавила 17-річного львів’янина п’ятьох пальців і ледь не спалила село.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів