На території Соснівського лісництва за два місяці незаконно зрубали понад 200 дубів

13:52 31 березня 2023 р.

Фото до новини

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 9 членів злочинної групи, які наприкінці минулого року незаконно зрубали дуби у Соснівському лісництві, що на Львівщині, на майже 4 млн грн.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.com

Як встановило слідство, організувати незаконні рубки лісничому запропонував його знайомий – колишній член громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Він познайомив лісничого з підприємцем, який займався закупівлею і перепродажем деревини. До злочинної групи також були залучені п’ять працівників лісництва та водій.

Щоб замаскувати свою незаконну діяльність, фігуранти проводили порубки на місцях офіційних лісосік та у важко доступних місцях.

Незаконно зрубану деревину вони продавали за готівку, а отримані кошти ділити між усіма учасниками групи. Загалом на території Соснівського лісництва впродовж листопада-грудня 2022 року було незаконно зрубано понад 200 дубів. Завдані збитки склали майже 4 млн грн.

Членів злочинної групи обвинувачують у незаконній порубці та збуті дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою групою(ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Крім того, працівники лісового господарства обвинувачуються ще й у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Для відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 5,6 млн грн: будинок, квартиру, 4 автомобілі та 3 земельні ділянки.

Керівник Яворівського лісництва на Львівщині продавав дорогу деревину як звичайну

Лісничого - під варту, майстрові лісу - нічний домашній арешт: суд у Львові взявся за службовців Золочівського лісгоспу

Судитимуть дев'ятьох чорних лісорубів на Львівщині за те, що зрубали понад 300 дерев

Вирубка лісу на Львівщині: поранено поліцейського та двох лісничих

На Львівщині вирубували дерева у Національному природному парку і збували деревину за чорною бухгалтерією

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів