Керівник Яворівського лісництва на Львівщині продавав дорогу деревину як звичайну

13:41 31 березня 2023 р.

Фото до новини

Різницю клав собі в кишеню. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише Dailylviv.com.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру лісничому однієї з філій ДП «Ліси України» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та отримав від громадянина понад 60 тис грн за безперешкодний відпуск деревини та вивезення її з території лісового господарства.

Зокрема, лісничий продавав частково обліковану деревину без офіційної оплати на банківський рахунок підприємства та відповідного документального оформлення.

Правоохоронці затримали фігуранта за ст. 208 КПК України при одержанні частини коштів в сумі 20 000 грн.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Львові, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

За даними ДБР, його працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали під час отримання хабаря керівника Яворівського лісництва у Львівській області.

Посадовець налагодив схему продажу цінної лісопродукції та дров без відповідних документів. Вартісні породи сосни та дуба продавалися «на папері» під виглядом звичайних дров, які коштують у кілька разів дешевше. При цьому різницю у ціні посадовець привласнював.

Лише за тиждень він встиг тричі продати деревину за такою схемою місцевому підприємцю, привласнивши більше 60 тисяч гривень. Посадовець і далі продовжував би розкрадати майно підприємства, якби його не затримали працівники ДБР під час отримання чергової частини оплати у сумі 20 тисяч гривень за продаж 15 кубометрів деревини.

Керівнику Яворівського лісництва повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

ДБР провело обшуки за місцем роботи та в помешканні фігуранта, де вилучені документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

На території Соснівського лісництва за два місяці незаконно зрубали понад 200 дубів

Лісничого - під варту, майстрові лісу - нічний домашній арешт: суд у Львові взявся за службовців Золочівського лісгоспу

Судитимуть дев'ятьох чорних лісорубів на Львівщині за те, що зрубали понад 300 дерев

Вирубка лісу на Львівщині: поранено поліцейського та двох лісничих

На Львівщині вирубували дерева у Національному природному парку і збували деревину за чорною бухгалтерією

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів