Арештовано майно 7-ми учасників організованої злочинної групи, яка рубала ліс в Славському

13:45 27 лютого 2023 р.

Фото до новини

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 7 учасників організованої злочинної групи, які влітку 2022 року незаконно вирубали дерева на території державного підприємства «Славське лісове господарство».

Обвинувальний акт скеровано до суду.

По це інформує ДБР, пише Dailylviv.com.

До складу групи входили 5 працівників господарства, один з яких є депутатом місцевої ради та двоє приватних підприємців.

Упродовж трьох місяців зловмисники зрубали понад 300 хвойних дерев, у тому числі й на заповідних територіях. Збитки держави становили майже 4 млн грн. Незаконно зрубану деревину обробляли на пилорамі та реалізовували підприємствам і приватним особам на Львівщині та Закарпатті.

Учасники організованої злочинної групи обвинувачуються у незаконній порубці, перевезенні та збуті лісу, а також перевищенні службових повноважень (ч. 4 ст. 246 та ч. 3 ст. 365 КК України). Передбачене статтями покарання – позбавлення волі на строк до 10 років.

За клопотанням ДБР суд наклав арешт на майно фігурантів - 7 земельних ділянок, 4 легкових та вантажний автомобілі. Також на потреби ЗСУ буде передано 25 кубометрів вилученої під час обшуків деревини.

Також ДБР повідомило про підозру директору Національного природного парку «Білоозерський», що на Київщині, у незаконній порубці лісу та перевищенні службових повноважень

Посадовець проігнорував законодавчі вимоги та ліміт, затверджений Міністерством захисту довкілля на санітарні рубки лісу в межах природно-заповідної зони, і незаконно наказав вирубати понад 180 кубів деревини.

Лісничого - під варту, майстрові лісу - нічний домашній арешт: суд у Львові взявся за службовців Золочівського лісгоспу

Судитимуть дев'ятьох чорних лісорубів на Львівщині за те, що зрубали понад 300 дерев

Вирубка лісу на Львівщині: поранено поліцейського та двох лісничих

На Львівщині вирубували дерева у Національному природному парку і збували деревину за чорною бухгалтерією

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів