На кордоні з Росією замало огорожі - створять ще й електронний бар’єр

19:07 10 грудня 2022 р.

Фото до новини

Протяжність електронного бар’єру на півночі Польщі, на межі з Калінінградською областю РФ, становитиме майже 200 кілометрів.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Прикордонна служба Польщі повідомила про підписання договору на спорудження електронного бар’єру на кордоні з Російською Федерацією. Його виконавцем буде компанія TELBUD S.A.

Електронна огорожа на півночі Польщі матиме довжину 199 кілометрів і охопить увесь сухопутний кордон з Калінінградською областю, крім Віслинської коси, де вже кілька років діє захист у формі електронних засобів. На виконання всіх робіт контрактом передбачено понад 373 мільйони злотих.

Виконавець встановить комплект пристроїв з програмним забезпеченням, інформативними компонентами та допоміжними елементами охорони кордону.

«Вони використовуватимуть датчики, які виявляють різні фізичні риси об’єктів. Це гарантуватиме отримання повної картини ситуації, фіксацію, обробку та передання інформації в безперервному режимі, незалежно від рельєфу місцевості та погодних умов», — повідомляє Прикордонна служба.

Бар’єр має автоматизовано виявляти незаконний перетин кордону та випадки контрабанди, ідентифікувати загрози, порушників закону, а також збирати докази.

Польща збудує стіну на кордоні з Білоруссю: колючий дріт не зупиняє мігрантів

У Волинській, Рівненській, Житомирській областях будують стіну на кордоні з Білоруссю (фото)

Польща розглядає чорні сценарії і зміцнюватиме кордон з Білоруссю

Спорудження паркана на східному кордоні ЄС профінансують 12 країн

П’ятиметровий сталевий паркан з колючим дротом проклали на 187 км кордону Польщі з Білоруссю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів